Kezdőlap / Agyvérzés / Stroke már fiatalon is

Stroke már fiatalon is

A rohanó világunkban, egyre inkább hallani arról, hogy az agyvérzés, más néven stroke, már fiatalon is bekövetkezik. Miért történhet ez meg egy 30 éves, erőtől duzzadó férfival és miért kell családoknak apa nélkül maradni.
Először is tisztázzuk mi az az agyvérzés: az agy egy bizonyos területén a vérellátás lecsökken vagy megszűnik, így az a terület elhal, ennek az elhalásnak az oka a stroke. Súlyosbító tényező a kialakulásában, hogy egyre stresszesebben élünk, a férfiaknak egyre több munkát kell vállalnia, azért hogy fenntartsa családját. Ez az elsődleges ok, ami maga után vonzza a többit, például az oly sokat emlegetett és rengeteg betegség esetén rizikófaktorként ismert dohányzást.
A stressz felelős a rendszertelen táplálkozásért, ami pedig magas koleszterin szint kialakulását okozhatja.
Ha csak kicsit egészségesebben étkezünk, és nem rohanunk akkor elkerülhető a betegség és végigkövethetjük gyermekünk életét. Természetesen a stroke nem halálos, de súlyos károsodást szenvedhet az agy, mely alól nagyon nehezen vagy egyáltalán nem lehet felgyógyulni, és többnyire rendkívül hosszú a gyógyulási szakasz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A felismerés életet menthet

Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. Az egészségügyi felvilágosító kampányok eredményeként …

Hozzászólás