Sümeg

Lehet-e családdal is romantikus nyaralást szervezni? Igen, mindenképpen. Erre a Dunántúlon elhelyezkedő Sümeg a legalkalmasabb. A város barokk stílusú várával minden képzeletet felülmúl és megteremti a romantika hangulatát. Program kínálata minden korosztály kielégít. Középkor stílusát megőrzi a város. Kellemes pihenésünkről egy négycsillagos szálloda gondoskodik, melyből kilátás nyílik a dombon elhelyezkedő várra. Esténként középkori lakomával szórakoztatnak, illetve lovagi tornával színesítik az estét. A várból a kilátás csodálatos, mivel egy dombra épült. Lehetőségünk nyílik lovaglásra, íjászatra, állatsimogatásra. A freskókkal díszített Püspüki Palota lenyűgöző látványa, mindenkivel feledteti a hétköznapi gondokat, főként ha a palota udvarán lévő boropincében is elidőzunk és megízleljük Sümeg zamatát.
A környéket járva, csónakázzunk egyet Tapolcán a Tavasbarlangban, melynek levegője gyógyhatású, de természetesen nem csak időseknek jelent rendkívüli élményt a mély és csillogó víztükör, hanem a kis kalandoroknak is. A Malomtó vize szintén elvarázsolja az arra járó turistákat a tisztaságával, illetve méretes lakóival. A kisváros zegzugos kis utcáival belopja magát az ember szívébe.
A hegyet mászóknak a közeli Bakony nyújthat felejthetetlen élményeket. Biciklivel és gyalog is rendkívül emlékezetes pillanatokat élhetünk meg, közben pedig gyönyörködhetünk a szálkás vagy rozsnokképű árvalányhajban, az őszi csillagvirágban, a henye boroszlánban, a sárgaliliomban, és még sok-sok növényritkaságban.
A fürödni vágyóknak pedig ott a Balaton, csupán 20 km-re Sümegtől.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás