Kezdőlap / Meditáció / Szellemi elméllyülés

Szellemi elméllyülés

Dreamspeaker megfogalmazása szerint ,, ez egy olyan folyamat, melynek célja egy magasabb szintű tudatállapot közvetlen elérése, megtapasztalása.”
Az én megfogalmazásom szerint ez ez nyugalmi állapot mely, segít rendezni a bennünk folyó vagy történő dolgokat a legfelsőbb szinteken és a legmélyebben is.A szó eredete megegyezik az utazás szóval és így a saját életünkben való utazásról van szó,pontosan utazás a nyugalom földjére,szigetére.
Feltehetnénk a kérdést!- Ki nem akarna oda eljutni?Hogyan lehet oda eljutni?Mikor lehet oda eljutni?
Sok kérdésre nem biztos ,hogy kapunk megfelelő választ, de azért megpróbálom nektek kedves olvasóimnak kifejteni ezt a 3 legfontosabbat.
Sok ember szeretné elérni ezt az állapotot ,de valami megakadályozza benne ugyanis teljes elmélyüléshez tiszta tudat ,nyugalmi állapot,és komolyság szükséges.
Először is Soha nem szabad feladni,sokan megteszik mert kényelmetlen a póz vagy másokra hallgatnak.Egyetlen titka van és az a kitartás,hiszen ez nem megy egyik pillanatról a másikra sok sok embere több éven keresztül gyakorolja míg felül tud emelkedni és eléri a célt.Kezdetkor egy ébrenléti lazult állapotban vagyunk.Majd fokozatos elmélyülés követi , de ez mindenkinek más intervallumú. Fontos ,hogy legyen célunk különben nem működik.Fő elérési mód mégis a rendszeresség vagyis mindennap legalább egyszer üljünk neki.Időpontja lehetnek reggel,délben,este.Szerintem este kifejezetten jó hatása van.Reggel azért ajánlatos mert akkor indul az életünk és ezzel jól meglehet alapozni a szép napunkat.
Csak akkor vagy sikeres ebben a lazulási állapotban ha tudatod környezeteddel,hogy mire készülsz és ha egy mód van ne zavarjanak közben.Nagyon fontos, hogy aki állatot tart és a közelében van tudnia kell ,hogy kis barátja érzi a tudatváltozást és szeretne beleszólni ezt ne hagyjuk így őt is mellékelni kel egy másik szobába, nem arról van szó ,hogy rosszat akar csak érzi,hogy valami történik.Bárhol végezheted ezt az állapotot ahol úgy érzed nyugalom és béke van és nincs külső behatás. A legjobbnak tartom egy patak mellett vagy az erdőben,domb tetején.Sokat nem lehet vesézni ezt a témát egy ember szemén keresztül mert ahány ember annyiféleképpen működik.
Mit is kell figyelni ebben az állapotban? –nos általánosságot tudok csak meghatározni.Figyelni kell a szívdobogásunkat ,légzésünket,testünk elernyedését,koncentrálni kell az adott testrészre.
Minden esetre aki belefog ebbe a szellemi állapotba az soha ne adja fel és egyszer eljut a hegy tetejére és ott megnyugvást ér el a lelke és teste.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meditáció nem imádság

A meditáló elme csöndes. Ez nem olyan csend, amilyet a gondolkodás elképzel; nem a békés …

Leave a Reply