Kezdőlap / Fényterápia / Szervezetünk fénypontjai

Szervezetünk fénypontjai

A fény a természet éltető ereje, minden élőlény erőt, energiát merít belőle. Már a fény szó jelentése is pozitív energiát sugall. F=fontos, é=élet, ny=nyugalom. Olyannyira természetes dolog, hogy sokszor nem is figyelünk rá. Tudomásul vesszük a jelenlétét, a hiányára azonban hamarabb felfigyelünk. Kutatásokkal bizonyított, hogy a fény egy olyan energiaforrás, amely nélkül az élet lelassul, majd romlik, végül megszűnik.
Napfényes időszakban, helyes időpontokban megválasztott napozás is fényterápia. Ez természetes fényterápia, aminek hiányát pótolni lehet mesterséges fényterápiával.
A napfényben megtalálhatók mindazok az összetevők, amelyek erősítik az immunrendszert, javítják a vérkeringést, hormonokat termelnek, bőrt szépítenek. Az évszakok váltakozásával, sokszor nélkülözni kell a napfény jótékony hatását.
Tudósok több készüléket is kifejlesztettek, melyek mesterségesen állítják elő a napsugarakban rejlő gyógyító erőket. A helyesen megválasztott fényterápia pótolja a napsugarak hatását, serkenti a sejtek működését és aktivizálja a szervezetet.
A fényterápia nem csak az évszakok váltakozása miatt fontos gyógyító módszer. Pl. a beteg, idős ágyhoz kötött emberek egyik évszakban sem tudnák élvezni a napfény által biztosított gyógyító sugarakat. Minden embernek szüksége van fényre. Napfény hiányában nagyon jó megoldást jelentenek különböző fényterápiás eszközök, melyek mesterségesen pótolják a napfény hiányát.
A fényterápia gyógyító erő, de az óvatosság ennél a gyógymódnál is nagyon fontos tényező. A fényterápia a bőrön keresztül fejti ki hatását, a bőrt regenerálja, gyógyítja, fiatalítja.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni azonban azt, hogy a túlzásba vitt fényterápia nem csak idő előtti ráncosodást, kiszáradást okozhat, hanem komoly daganatos bőrbetegségek okozója is lehet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fényterápia: a kék és a vörös fény hatásai a bőrápolásban

Lehetséges, hogy az arcra sugárzott fény látványosan újraéleszti az idősödő bőrt és segít a bőrbetegségek …

Leave a Reply