Kezdőlap / Függőségek / Szexfüggőség

Szexfüggőség

A szexfüggőségnél nem az élvezetek a legfontosabbak, hanem az elvonási tünetek enyhítése. Az ebben szenvedő ember ösztönösen cselekszik, gyakran nem számol a következményekkel. Az esemény után bűnösnek érzik magukat, amit újabb kalanddal enyhítenek, így belekerül az ördögi körbe.
Sokan a megcsalással egyetemben használják a fogalmat, pedig két külön dolog. A megcsalás során tudatosan cselekszik az ember, tudja hogy mit tesz. A szexfüggőknél a szexuális étvágy csillapíthatatlan kielégülése a cél. A személy általában nem cselekszik tudatosan. A szexfüggőknél a megcsalás sokkal súlyosabb, mint egy egyszeri félrelépés. A függőség fő jellemzője, hogy a beteg nem tudja a szexuális aktust a szerelemmel. Ezért kapcsolat esetén a nemi élet kárára megy.
Ha a függő nem ismeri el a betegségét, ezért semmit se akar tenni ellene, addig a kezelés hiábavaló. Sok szexfüggő híresség van, mivel nyilvánosság elé hozták a betegségüket, így sok emberen segítettek, hogy be merjék ismerni, hogy betegek és kezelésre szorulnak. Az okokat keresik, de valószínűleg gyerekkori testi vagy lelki trauma az okozója.
A nők a mai napig is tabutémának tartják a betegséget, még ha tudják is magukról, hogy betegek, akkor se fordulnak szakemberhez, szégyellik hogy megbélyegzik őket.
A kezelés fő módja a csoportterápia, ahol sorstársaival is beszélgethet a beteg. Megtanulhatja, hogy hogyan éljen olyan életet, ahol nem kell minden nővel szexuális kapcsolatot létesítenie, akit meglát. Megtanítják nekik, hogy az életben nem csak a szex az örömforrás, hanem ezer más dolog is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismamák netfüggősége

Az már nem számít újdonságnak, hogy az internet függőséget okoz. Azonban míg eddig ez a …

Hozzászólás