Kezdőlap / Szőrtelenítés / Szőrtelenítés borotvával

Szőrtelenítés borotvával

A szőrtelenítésnek többféle módja van, az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb megoldás a borotválás. Ha nem akarod az epilálás, vagy a gyantázás okozta fájdalmakat átélni, ez a legjobb módja annak, hogy megszabadulj a nem kívánt szőrtől. Napjainkban kiválóan megtervezett női borotvákat lehet kapni, amellyel még biztonságosabb lesz a folyamat, így elkerülheted az esetleges vágásokat is, amelyet a nem megfelelő penge okozhat. Az ilyen borotvák kifejezetten a női idomokra lettek kifejlesztve, és krémcsíkkal is ellátják őket, hogy azonnal hidratálják a bőrt. Kifejezetten jó tulajdonsága még, hogy gumírozott a nyele, ezáltal nem csúszik meg a kezedben. Érdemes tehát venni egy jobb minőségű, nem egyszer használatos borotvát, a jobb eredmény elérése érdekében.
A borotvát bármelyik testrészünk szőrtelenítésére használhatjuk. Mindig oda kell figyelni, hogy a szőr növekedésével ellentétes irányban borotválj, tehát a láb esetén felfelé (a bokától a térd felé). Attól függően, hogy mennyire gyorsan nő a szőr vissza, átlagosan 3-4 naponta, de valakinek hetente is elég borotválnia. A hónalj környékén kifejezetten óvatosan kell eljárni, ezen a részen célszerű oda-vissza is borotválni, és lehetőleg naponta. Ez az óvatosság vonatkozik az intim területekre is.
A szőr növekedésének gyorsaságát csökkenthetjük szőrnövekedést gátló krémekkel is. A borotválást célszerű fürdés, vagy zuhanyzás közben, vagy azután végezni, mert a szőrszálaknak megfelelően meg kell puhulniuk ahhoz, hogy rendesen le tudd őket vágni. Ezért fontos, hogy soha ne kezdd el a műveletet a száraz bőrödön, mert így vághatod meg magad legkönnyebben. Mindig használj tehát szappant, vagy borotvazselét. Egy másik fontos szabály: soha ne használd más borotváját, mert bőrbetegséghez vezethet! Végül az aranyszabály: mindig hidratáld a bőröd borotválás után valamilyen testápoló krémmel!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás