Kezdőlap / Szőrtelenítés / Szőrtelenítés házilag

Szőrtelenítés házilag

A szőrtelenítés manapság a higénia szempontjából mindenki számára elengedhetetlen, mivel a testnedvek a szőrszálakon könnyebben megtapadnak, és kellemetlen szagot árasztanak. A szőrtelenítésnek több fajtája létezik, melyet házilag is alkalmazhatunk.

Borotválás

Láb, és hónalj esetén ez a legpraktikusabb megoldás. Villanyborotvával szárazon ajánlott, fürdés, és zuhanyzás előtt. A pengés borotva a lábnál hatásosabb. Nedvesen, pengés borotvával valamivel hatásosabb. Mindig a szőrszálak növésének irányával ellenkezőleg borotváljunk. A hónalj borotválása esetén a szőrszálakat szappannal, borotvahabbal alaposan puhítsuk fel. Borotválás után az érintett bőrfelületet kenjük be hidratáló krémmel. Bársonyossá, simává teszi a bőrt, s nagymértékben fokozza az ápoltságérzetet is.

Szőrtelenítőkrém:

Csak lábra ajánlatos, mivel hatását úgy fejti ki, hogy feloldja a szőrszálakat, mivel azonban a szőr, és a bőr anyaga közel azonos, a bőrt is megtámadja. A láb bőre erősebb, és ezt a próbatételt talán elviseli, de más érzékenyebb területek, mint például a hónalj, gyulladással reagálhat. Használat előtt végezzünk próbát. A szőrtelenítés során figyelmesen olvassuk el a használati útmutatót. Használat után vízzel alaposan mossuk meg az érintett testtájat, és alkoholmentes krémmel kenjük be. Tartósabb a borotválásnál. Hatása több hétig is eltarthat.

Gyantázás:

Ennél a módszernél létezik:
-hideg gyantázás
-meleg gyantázás

A hideg gyantázásnál hidegen kenjük fel a gyantát a testfelületre, és a csomagban lévő textil, vagy celofán csíkot belenyomjuk, és lerántjuk.

A meleg gyantázás során a gyantát melegítjük, míg az folyékonnyá nem válik. Melegítés során vigyázzunk, hogy ne legyen a testhőmérsékletnél melegebb, mivel az súlyos sérülést okozhat, majd felkenjük a kérdéses testrészre, mikor megszilárdul lerántjuk.

Mindkét módszer esetén szükséges, hogy a szőrszálak megfelelő hosszúak legyenek. Hatása akár hetekig is eltarthat.

Epilálás:

Tövestől tépi ki a szőrszálakat, akárcsak a gyanta. Epiláló készüléket használunk hozzá, mellyel igen hatásos eredményt érhetünk el. Hatása 3-4 hétig is mutatkozik. Elsősorban lábszárra ajánlatos, de manapság a gyártók készítenek szűkíthető epiláló készüléket is, mellyel a bikini vonal, és hónalj területeit is kényelmesen szőrteleníthetjük.

Végleges szőrtelenítés:

Lézeres szőrtelenítés, amit a kozmetikai szalonok, vagy bőrgyógyászok végeznek. Valójában nem mindig végleges, mert a lézer csak a növekedési fázisban lévő szőrszálakat írtja ki. A többi visszanő. Lézeres szőrtelenítés után nem ajánlatos a napozás, és fokozottabb nedvesség, és zsírpótlásra van szüksége a bőrnek, hogy bársonyos maradjon.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás