Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / Szvadhiszthana ásványai

Szvadhiszthana ásványai

A hasi csakra, vagy szanszkrit nyelven Szvadhiszthána az emberi-szervezetben az alhasban, a köldök és a nemi szervek között félúton található. A férfiaknál a hasi csakra nagyon közel esik a gyökércsakrához, a nőknél a méh az. A hasi csakra rendellenes működése impotenciával, frigiditással, méh-, hólyag- vagy veseproblémákkal járhat.
A hasi csakrára kedvező hatással vannak az alábbi ásványok: karneol, holdkő, korall.

A karneol többféle színben fordul elő, többnyire sötétvörös, illetve sárga színű. Nem csak a hasi csakrára, hanem a gyökércsakrára is pozitív hatással van. Általában a vérre hat, többek között úgy, hogy a vérrögöket feloldja, a sebek a segítségével gyorsabban gyógyulnak. A gyomor- és bélproblémákat is kedvezően befolyásolja, szabályozza a bélflórát, megszűnteti a szorulást. A szervezetnek az ásványi-anyag-, valamint a vitaminfelvételnél nagyban segít. A karneol a vesekövek feloldását elősegíti, a női problémákat enyhíti.
A karneolt a megújulás kövének is szokták hívni, bátorságot ad a nehézségek leküzdésében, életörömöt, vitalitást kapunk tőle.

A holdkő egy átlátszó, sárgás színű ásvány. Alapjában véve a női problémák megoldására van, a meddő nők kövének is hívják. A hormonháztartásra pozitívan hat, már fiatalabb korban is, a serdülés idején. A holdkő a menstruációs zavarokat is enyhíti, a termékenységre és a terhességre kedvezően hat.
Jellemző rá továbbá, hogy az erős nők és férfiak lágyabbá válnak tőle, segíti a kapcsolatteremtő problémákkal küzdőket, harmóniát és kiegyensúlyozottságot nyerünk tőle.

A korall többféle színben előforduló ásvány: vörös, rózsaszín, fehér, fekete. A vörös korall az igazán a hasi csakrára ható kő. A holdkőhöz hasonlóan a női problémák megoldója, a termékenység és terhesség köve ez is. Segíti a terhes nőt a kilenc hónap alatt a problémák leküzdésében, valamint a gyermek egészséges fejlődését biztosítja. A veszélyeztetett terhességet pozitív irányba tereli, majd pedig a szülést is megkönnyíti.

A fenti ásványokra együttesen jellemző, hogy hatásukra egyensúly teremtődik bennünk a jin és a jang energiák között, így válunk teljes emberré.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szabadkőművességről

Ez a társulat világszerte több millió taggal bír, heterogén, számtalan formában működő mozgalom, önértelmezése szerint …

Hozzászólás