Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / Manipura ásványai

Manipura ásványai

A köldökcsakra, vagy szanszkrit nyelven Manipura, az emberi szervezetben a szegycsont és a köldök között található. Általánosan uralja az anyagcserét, az élelmet, amit beviszünk a testbe, energiává alakítja. Ennek megfelelően a cukorbetegség, a gyomorfekély a köldökcsakra betegségei. A köldökcsakrára kedvező hatással vannak az alábbi ásványok: borostyánkő, rutilkvarc, topáz és a citrin.

A borostyánkő színe lehet sárgásfehér, méz sárga vagy narancssárga. A többi ásványhoz képest könnyűnek érezhetjük. Pozitív hatással van a bőrbetegségekre, pl. az allergia, szemölcs, pattanás, ekcéma, kiütések vagy övsömör esetén. A sebek gyógyulását is segíti. A lelki problémák közül a depressziót megszünteti, megnyugtat bennünket, az önbizalmunkat növeli. Ha a fejfájásunkat a stressznek köszönhetjük, könnyen megszünteti azt.

A rutilkvarc színe sárgától a vörösen és a barnán keresztül a feketéig sokféle lehet.
A rutilkvarc elsősorban légzőszervi megbetegedéseken segít, pl. az asztmánál, a köhögésnél vagy mandulagyulladásnál. Jó hatással van a gyomorra és a belekre. A kellemetlen felfúvódást, bélgörcsöt, büfögést segíti, a gyomorégést és a gyomorgörcsöt enyhíti. A lelki területen a használatával a szorongásainktól elbúcsúzhatunk, a szabadságot fogjuk érezni.

A topáz színe lehet színtelen, kék, zöld, vörös, barna, sárga. A topáz nagyban segíti az emésztést. Az anorexiás emberek köve, kedvezően befolyásolja ezt a típusú betegséget. Az ízérzékelést javítja, gyorsabbá teszi az anyagcserét. A topáz segíti továbbá a meditációt azáltal, hogy erősíti a koncentrációt, kiegyensúlyozottságot köszönhetünk neki.

A citrin színe alapvetően sárga, de azon belül többféle árnyalatban fordul elő. A gyomor és bélpanaszok segítője. Pozitív hatással van cukorbetegségek esetén is. A méregtelenítési folyamatokat segíti és csökkenti a koleszterinszintet.

A fenti ásványokra jellemző általánosságban, hogy növelik az önbizalmunkat, eltűnnek hatásukra az önsajnáló gondolatok, új életenergiával töltik meg testünket és lelkünket.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szabadkőművességről

Ez a társulat világszerte több millió taggal bír, heterogén, számtalan formában működő mozgalom, önértelmezése szerint …

Hozzászólás