Kezdőlap / Hitel / Folyószámla hitel

Folyószámla hitel

A folyószámla hitel lakossági bankszámlához kapcsolódó hitel. A hitel felvételének feltétele, hogy valamelyik pénzintézetnél legyen folyószámlája a hitelt igénylőnek. A számlára érkező rendszeres jövedelem alapján állapítják meg a hitelkeret összegét, mely összeg szabadon felhasználható. A pénzintézet megvizsgálja a számlára rendszeresen érkező jövedelmeket, elvégzi a hitelvizsgálatot és megállapítja a hitel keretet. A hitelkeret lehet a folyószámlára beérkező jövedelem háromszorosa is. Ha folyószámla hitelt a bank ajánlja fel, akkor elmarad a hitelbírálat. 
A folyószámla hitel felvételéhez nem szükséges kezes, és nem kell megjelölni célt sem. A hitelkeret tetszés szerinti ütemben használható fel. A visszafizetés módja történhet egy összegben, történhet részletekben is. A folyószámlán a törlesztő részletek jóváírásával a számla újratöltődik, és az összeg ismételten felhasználható. Vannak olyan bankok, ahol a még fel nem használt összeg után rendelkezésre tartás díj fizetésre is kötelezik a hitel felvevőjét. A hitel kamata alacsonyabb, mint az egyéb fogyasztási hitelek kamata. A folyószámla hitel változó kamattal vehető fel.
A hitel szabályait a bank határozza meg, melyet üzletszabályzatába foglal. Ebben a szabályzatban határozza meg a kamatokat, a kezelési költséget, rendelkezésre tartás jutalékot, hitel elbírálási díjat, egyéb költségeket stb. Az üzletszabályzatnak ide vonatkozó részét hirdetményben teszi közzé. 
A folyószámla hitelhez nem szükséges más dokumentum csak személyi igazolvány és adókártya. A pénzintézet más iratokat nem kér, mert saját maga is tájékozódhat a bankszámlával kapcsolatos adatokról, a hitel felvételéhez szükséges feltételek meglétéről.
A pénzintézet időközönként felülvizsgálja a számlát, megnézi azt, hogy a számlán lévő forgalom megfelel-e a hitelfeltételeknek. Ha a számlára nem érkezik rendszeresen jövedelem, vagy kevesebb jövedelem érkezik, mint amikor a hitelt elbírálták, akkor a hitelintézet kérheti egy összegben a teljes hitel visszafizetését.

Ezt mindenképpen olvasd el!

CIB Bank, személyi kölcsön

A XXI. század emberére jellemző, hogy ilyen-olyan oknál fogva igénybe kell vennie különféle kölcsönöket, hiszen …

Leave a Reply