Kezdőlap / Szabadidő és sport / Kerékpározás / Tanácsok a vásárláshoz – mountain bike

Tanácsok a vásárláshoz – mountain bike

A legfontosabb szempont egy kerékpár vásárlásakor az, hogy milyen célra szeretnénk használni a bringát. Egy gyereknek vagy kezdőnek nem szükséges csúcskategóriás gépet vásárolni, hiszen időközben megunhatja ill. „kinőheti” mielőtt igazán élvezni tudná vele a sport előnyeit.
KERÉKPÁR ÜZLETEK esetén, amennyiben nem túl megnyerő az üzlet ill. a kiszolgálás és a segítőkészség is elmarad, sétáljunk ki és keressünk olyan boltot, ahol a kiszolgálás és szakértelem minimum kielégítő. Ha szakboltban vásárolunk az első szerviz általában ingyenes, van olyan opció is, ahol néhány alkatrészt is lecserélhetünk a kerékpárunkon. Általában az eladók ill. üzlettulajdonosok lelkes sportemberek, akiknek rajongása akár átterjedhet ránk is.
ÁRUHÁZAKBAN a beszerzők általában a tömegtermékekre koncentrálnak, a céljuk a nagy mennyiségű áruk értékesítése. Itt a vásárló igényeinek kielégítése korlátozott, akárcsak a bringák minősége.
A minőségi kerékpárok esetében a gyártó, – általában a vázra – élettartam-garanciát ad, ezért mindenképpen őrizzük meg az összes eredeti papírt, számlát és írjuk fel a váz számát is.
Ha valamilyen okból – távolabb lakunk, kényelmesek vagyunk, – kézenfekvőnek tűnhet az internetről való rendelés. Nagy hátránnyal számolhatunk ebben az esetben, hiszen nincs személyes kapcsolatunk az eladóval és tanácsok hiányában a későbbi problémákat
orvosolni, igen nehézkes dolog lenne.
Végül, de nem utolsó sorban a leendő bringánk olyan mint egy ruhadarab, ha nem illik ránk, nem passzol, megutálhatjuk. Ha passzol, ránk szabták és élvezet használni, akkor jó érzést okoz. Tehát célunk megállapítani, hogy jól van-e méretezve a kerékpárunk, mert csak ezután lesz öröm vele tekerés.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hegyi kerékpározás

Ha kerékpározásról van szó, akkor sokan arra gondolnak, hogy a városba, vagy parkba, esetleg egy …

Leave a Reply