Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Tanuljunk Frng shuit!

Tanuljunk Frng shuit!

A Feng shui ősi kínai hagyomány, mely az Ég és a Föld törvényszerűségeinek megfigyelésével és alkalmazásával segít az ember és a természet közötti összhang megvalósításában. A hagyományos feng shui célja a legmegfelelőbb lakhely meghatározása a sikeres élethez a környező táj és terepformák megfigyelésével. A feng shui elnevezés szó szerinti értelmezésben:„szél és víz”.
A jelenlegi kutatások szerint legkorábban a Yangshao és a Hongshan kultúrákban találták bizonyítékát a világegyetem és az ember kapcsolatának tanulmányozására és alkalmazására.
A kínai nép a természet jótékony energiáit, erőit felhasználva gazdálkodtak és éltek, harmóniában a természettel. Ezen erők hatását tudatosan figyelve alakították ki lakókörnyezetüket is. A császári dinasztiák is e technikákkal tudtak hosszú időn át fennálló erős birodalmat felépíteni, fenntartani. A mai mindenki számára elérhető feng shuit a New Age mozgalom tette ismertté a nyugati világban. Lényege: az, hogy ha az ember harmóniában él környezetével s tudatosan felhasználja annak jótékony energiáit, akkor egy teljesebb, kiegyensúlyozottabb életre nyílik lehetősége. Úgy is mondható, hogy a feng shui egy energetikai lakberendezés, mellyel esélyt adhatunk a szebb, nyugodtabb élet kialakulásához. A feng shui alapja is, mint mindennek az éltető életenergia, mely szervezetünkben és környezetünkben ugyan úgy áramlik. Környezetünk hatással van ránk. A friss levegő, a természetes eredetű termékek és az egészséges környezet fokozzák mentális és fizikai jóllétünket. A Feng Shui helyes használatához azonban jártasságra van szükség, mely nem vihető át egyszerű módon az adott egyént vagy helyet jellemző körülményekre.
A Feng shui egyszóval a lélek-test nyugalma, békéjének a megteremtése, alkotása.
Kísérletezzünk bátran segítségünkre rendkívüli sok ismeret áll a rendelkezésünkre.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás