Kezdőlap / Divat-szépség / Kozmetikumok a konyhából

Kozmetikumok a konyhából

Bizonyára mindannyiunkkal előfordult már, hogy valamelyik arc- vagy testápolási termékünk a legrosszabb pillanatban fogyott el, és hirtelen nem tudtuk, hogy hova kapjunk – sokszor van azonban megoldás ezek azonnali pótlására, amely nemcsak egyszerű, de olcsó is, hiszen olyan alapanyagokat használunk fel az elkészítésükhöz, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatóak.
Ha arcradírból fogytunk ki, ne rohanjunk le a legközelebbi drogériába, hanem vegyünk 3 kanál extra szűz olívaolajat, 2 kanál mézet és adjunk hozzá cukrot, mindezt tegyük egy kis tálkába és keverjük össze – ez lesz az új radírunk. A cukor radírozza, az olívaolaj és a méz pedig hidratálja és ápolja majd bőrünket. Testradír elkészítéséhez használhatunk sót is.
Az olívaolajat azonban nemcsak az arcunkra, hanem akár a hajunkra is kenhetjük! Nedves hajunkra kenjünk belőle, és jól dolgozzunk el a hajszálainkon, majd hagyjuk rajta 20-30 percre, és mossuk le – ehhez használjunk sampont (lehetséges, hogy akár két hajmosásra is szükség lesz az olaj eltüntetéséhez). Az olívaolaj segít, hogy hajunk selymesebb legyen, puhábbá, lágyabbá teszi, ápolja a száraz, töredezett hajvégeket.
Vannak, akik még ennél is tovább mennek, és a sörpakolásra esküsznek – ők azt ajánlják, hogy hajmosás után mossuk át hajunkat egy doboz hideg sörrel, majd öblítsük ki – ne aggódjunk a sörszag miatt, mert a kiöblítéssel a szag nagy része elillan, és a maradék is olyan enyhe lesz, hogy legtöbben meg se fogják érezni, de ha mégis, kamillás teával öblítsük át újra a hajunkat -, ettől állítólag hajkoronánk újra fényes, selymes és ragyogó lesz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás