Társ online?

Napjainkra kevés kivétellel szinte már minden otthonban megtalálható az internet kapcsolat ilyen vagy olyan formája. Aki pedig otthon vagy a munkahelyén nem tud a világhálón szörfölni, már minden városban betérhet egy – egy internet kávézóba.
Mindennapi ügyeinket szinte már kivétel nélkül elintézhetjük online. Átutalunk, vásárolunk, dolgozunk, tájékozódunk, szórakozunk és ismerkedünk az internet segítségével.
A kapcsolatépítő, közösségi és társkereső oldalak nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint valaha.
Mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy leendő társát az internet segítségével találja meg. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a társkereső oldalak többsége jelentős bevételi forrást jelent az üzemeltetőknek, hiszen ezek az oldalak általában csak egy minimális szolgáltatást nyújtanak az ingyenes felhasználók számára, és kiegészülnek egy fizetős funkcióval, amelyre történő előfizetéssel lényeges előnyökhöz juthat a regisztrált tag. Ki ne szeretné tudni, milyen véleménnyel vannak róla az ellenkező nem tagjai, vagy hányan és főleg kik látogatták meg az adatlapját.
Az internet számos előnye ellenére is javasolt óvatosan bánni az ott szövődött ismeretségekkel. Soha nem tudhatjuk, ki ül a monitor másik oldalán. Természetesen bizalmatlanul nem tehetünk előrelépést semmilyen kapcsolat kiépítésében, de józan ésszel megelőzhetőek a későbbi problémák.
Az emberi természet kiszámíthatatlan. Bár tény, hogy egy idegennek sokkal könnyebb elmondanunk, mi nyomja a szívünket, de nem tudhatjuk, nem leszünk – e visszaélés áldozatai.
Távolságtartásra és fokozott óvatosságra ad okot, ha nem vállalja valaki az arcát, egy bizonyos idő után a nevét. Valamint, ami a legfontosabb, ne gyűjtsünk magunk köré olyan embereket, akik elzárkóznak a személyes találkozás lehetőségétől. Az emberi kapcsolatok nem degradálódhatnak az internetes ismeretség és a billentyűzet kínálta lehetőségek szintjére.

Ezt mindenképpen olvasd el!

i-Love

A számítástechnika korában, amikor a kedvenc fotelunkban ülve vásárolhatunk a neten, vagy épp olvashatjuk a …

Leave a Reply