Kezdőlap / Önismeret / Boldogság / Mitől leszünk boldogok?

Mitől leszünk boldogok?

Hát ha lenne egy szép házam, na meg egy olyan kocsim, mint amilyen neked van, akkor én biztos nagyon boldog lennék! – hangzik gyakran a kijelentés. De valóban ez a boldogság régóta kutatott titka?

Pörgessük csak vissza egy kicsit az idő kerekét! Amikor az ember gyerek, teljesen más dolgokra vágyik. „Ha lenne nekem is egy olyan bicajom…” – hangzik ugyanaz a kijelentés. Aztán, ahogy telik az idő, lesz olyan. És akkor a kijelentés alapján onnantól kezdve már boldognak kellene lennie. Az ember természetes módon mindig többre vágyik, de a valódi boldogság függ a tárgyaktól, amit birtokolunk?

Amerikai kutatók bizonyították, hogy a boldogság kevéssé függ az anyagi javaktól. Leginkább beállítottság kérdése. Érdekes az is, hogy Amerikában és Skandináviában a legboldogabbak az emberek, míg Kelet- Európában kevésbbé. A statisztikák azt mutatják, hogy azok érzik igazán boldognak magukat, akik könnyen tudnak megbocsájtani, akik apró dolgoknak is tudnak örülni, valamint sikerül olyan értelmes és tartalmas elfoglaltságot találni, ami kihívást jelent, de ugyanakkor sikerélménnyel is jár. Fontos összetevőnek mutatkoznak még a megbízható barátok.

Így nézve nem is olyan nehéz dolog eljutni a boldogsághoz, hiszen sokkal kevesebb kell hozzá, mint gondolnánk. Tulajdonképpen mindenki ott tart, hogy bármelyik pillanatban boldog és elégedett lehet, csak egy pici lépést kell megtenni és ez pedig az, hogy nem kötjük semmihez a boldogságot. Az mindig ott van, csak rajtunk múlik, hogy mikor akarjuk átélni!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A boldog élet titka

A mai rohanó világban sok ember ideges, nincs kibékülve önmagával és környezetével. Sokfajta félelem van …

Leave a Reply