Kezdőlap / Kopaszodás / Tegyünk hajunk egészségéért!

Tegyünk hajunk egészségéért!

A kopaszodás nem csak a férfiak életét keserítheti meg, hanem sajnos mi nők is gyakran áldozatává válhatunk ennek a felettébb kellemetlen problémának. Hajunk egészsége, ápoltsága nagyon fontos. Mindenkinek tetszetős látványt nyújt egy egészséges frizura, legyen az rövid, akár hosszú. Hajkoronánkra felettébb büszkék lehetünk, olykor viszont rémülten tapasztalhatjuk, hogy az a megszokottnál jobban hullik. A hajszálak elhalása bizonyos mértékig egészséges folyamat, állítólag napi 40-60 szál kihullása természetes, helyettük új szálak fejlődnek. Ősszel és tavasszal nagyobb mértékű hajhullást tapasztalhatunk (az állatok is ilyenkor vedlik le régi szőrüket). Kopaszodás esetén a hajhullás szélsőséges, vagy túl sok szál hullik ki, vagy a kihullott szálak helyett nem fejlődnek újabbak a fejbőrön.

Én is az utóbbi problémával küzdöttem, és hasonlóan sorstársaimhoz először különböző szépségvitaminokat kezdtem szedni, melyek nem használtak semmit, hiszen – mint utóbb kiderült – nem általános hajhullással küzdöttem. Természetesen e szerek jótékony hatását eszem ágába sincs kétségbe vonni.
19 éves koromtól kezdődően 4 orvost jártam meg (2 bőrgyógyász, 2 családorvos) akik „bajaimra” (aknék az arcon és a háton valamint hajhullás) sorozatosan különböző rázókeverékeket írtak fel. Ezek szintén hatástalanok voltak. Az ötödik orvosom (magánrendelés) volt az, aki különböző vizsgálatok elvégzését javasolta. Már a konzultáció alkalmával hormonproblémára gyanakodott, ezt a későbbiekben a vizsgálatok (endokrinológia, belgyógyászat, fogászat stb.) is igazolták. Szervezetemben a férfi nemi hormonok szintje minimálisan magas volt, mely tüneteimet okozta. Bőrömre nagy dózisú A-vitamint szedtem több mint 1 évig, hormonproblémámra – javallatára – megfelelő fogamzásgátló tablettára váltottam.
Ennek már több mint 4 éve, azóta „meggyógyultam” de a hátamon lévő aknék nyomait egész életemben viselni fogom. Hajam szerencsére teljesen regenerálódott, egészséges mértékben hullik, hajzsírosodásom elmúlt.

A hajproblémáknak számos oka lehet: gyulladás, hormonproblémák, pajzsmirigy rendellenesség, stressz, megváltozott életvitel, változókor, vitaminok és nyomelemek hiánya stb. Ha rendellenességet tapasztalunk, ne hunyjunk szemet felette, forduljunk szakemberhez!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

Leave a Reply