Kezdőlap / Terhesség / Terhesség alatt felmerülő kockázatok

Terhesség alatt felmerülő kockázatok

Egy nő, aki teherbe esett, és annak szakorvosa, figyelemmel fogja végig kísérni a terhességet. A szülőorvos azon lesz, hogy megakadályozza a kockázatok kialakulását az odafigyelésnek köszönhetően.

A terhesség alatt szóba jöhető kockázatok a következők lehetnek:

  • Magas kockázatú terhesség: ha egy terhesség alatt komplikációk lépnek fel, akkor magas kockázatú terhességről beszélünk. Ha az édesanya például cukorbeteg vagy magas vérnyomása van, már elegendő ok arra, hogy megkülönböztető figyelmet szenteljenek neki terhessége alatt. Ezek a problémák főként azoknál a hölgyeknél fordul elő, akik átlépték a 35. életévüket vagy meddőséggel kezelték már őket.
  • Méhen kívüli terhesség: a megtermékenyített petesejt ilyenkor valahol a méhen kívül helyezkedik el. Ez életveszélyes lehet. Fontos, hogy korai stádiumban legyen észlelve, hogy megelőzhető legyen a petevezeték károsodásának vagy egyéb más súlyos betegség kiküszöbölése.
  • Koraszülés: ez egy olyan állapot, amikor megkezdődik a szülés, elkezd kitágulni a méhnyak, de még nem érkezett el a megfelelő, kiírt időpont.
  • Praeeclampsia / eclampsia- magas terhességi vérnyomás: ez egy szisztémás betegség, amely hatással van a különböző szervrendszerekre. Az érrendszeri hatások által a vérnyomás emelkedik. A terhes nőknél ilyenkor a veseműködés megváltozhat, megduzzadhat az egész test vagy kémiai- idegi reflexekre is hatással lehet. Ha nem kezelik időben, akkor nagyon súlyos rohamok, kóma alakulhat ki, legrosszabb esetben akár a halál is beállhat.
  • Ikerterhesség: ebben az állapotban a koraszülésnek kétszer akkora esélye van, mint a normális szüléseknél. A koraszülésnek még nagyobb esélye van a hármas- vagy négyes ikrek esetében.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex terhesség alatt

Nem kell választani a gyerekvállalás és a szex között. Ha figyeltek egymásra, ez az időszak …

Hozzászólás