Kezdőlap / Terhesség / Terhesség és szex

Terhesség és szex

Sok férfi és nő él abban a tévhitben, hogy terhesség alatt nem lehet nemi életet élniük. Szinte minden esetben egészen a szülés megindulásáig áldozhatnak a szerelmesek a szerelem oltárán. Ezalól kivételek a veszélyeztetett terhességgel küzdő nők, akiket minden ártalmas dologtól óvni kell párjaiknak. A magzat körüli magzatvíz és magzatburok azzal a céllal fejlődött ki, hogy a babát megóvja esetlegesen káros hatásoktól, mely a babára nézve veszélyes lehet. A terhesség egyes szakaszaiban felléphetnek olyan időszakok, amikor a nőgyógyász másfajta szeretkezési pózt ajánl, vagy esetleg annak felfüggesztését kéri. Ezek betartása rendkívül fontos a baba egészséges fejlődéséhez. Amennyiben az együttlétek alkalmával bármilyen fájdalom, esetlegesen vérzés alakul ki, az örömszerzés ezen formáját a terhesség további szakaszaiban hanyagolni kell.
Kutatók kérdéseire számos nő válaszolt azzal, hogy a várandósság idején végzett nemi aktus jobb, mint azelőtt. Ezt azzal bizonyították, hogy terhesség idején a hüvely váladéka intenzívebb, valamint a vérbőség miatt érzékenyebbé vált a medence körüli terület, ezáltal nagyobb gyönyört tudnak a nők átélni.
Számos nő beszámolt arról, hogy terhesség alatt nem kívánja párját, vagy a szerelmeskedés során több dolog is kellemetlen érzést nyújtott számára. Ilyen lehet például a mellek érzékenysége. Férfiaknál előfordul, hogy párja testének megváltozása miatt, vagy a baba féltéséből adódóan kerüli az együttléteket. Kutatásokkal igazolták, hogy az orgazmus átélése jó hatással van a várandós nőkre, és a kisbabákra egyaránt.
Számtalan kísérlet bizonyította azt a tényt is, hogy a terhesség második harmadától a nők jobban kívánják a szexuális együttléteket. AZ eredményt azzal indokolták, hogy a terhessé váláskor a testi-, lelki változások miatt nem kívánták annyira az együttléteket, ám miután ezeken átestek, valamint a megnövekedett vérbőség miatt szinte kívánják a testi örömszerzést.
Tévhitnek bizonyult az az állítás is, miszerint a szülés után a házastársak szerelmi viszonya megromlik. Egy magyar város kórházának orvosai a szülés után az intézményből eltávozó pároknak kérdőíveket adtak, majd bebizonyosodott, hogy a terhesség utáni együttléteik minősége nagymértékban javult. Ez köszönhető annak, hogy a terhesség alatt nagyobb törődéssel voltak egymás iránt.
Sok esetben előfordult az is, hogy a párok férfitagjai a kedvesük testi elváltozásai miatt eltávolodtak szerettüktől, és nem kívánták annyira az együttléteket.
A terhesség előrehaladtával az utolsó harmadban érdemesebb a kímélő pozitúrák alkalmazása. A várandós nők megnövekedett hasa miatt egyes testhelyzetek kellemetlenek lehetnek, így ezek rontják a szexuális együttlét élményét.
Tudományos kísérletekkel igazolták, hogy szülés után körülbelül 3 hónappal visszatér a szexuális étvágy. Azoknál a nőknél szinte még korábban, akik csecsemőjüket szoptatják.
Amennyiben a szexuális együttlétek során bármilyen kellemetlen tünet jelentkezik, érdemes azonnal nőgyógyászhoz fordulni, aki megoldást nyújt az esetleges kellemetlenségek elkerülésére, megoldására.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás