Kezdőlap / Terhesség / Terhességi teszt

Terhességi teszt

Számtalan esetben előfordul, hogy nem kívánunk még gyermeket, ám egy félresikerült este miatt folyton azon idegeskedünk, vajon mi lesz a továbbiakban. Érdemes tudni, hogy nem csak akkor lehet megtermékenyülni, amikor azt szándékosan szeretnénk. Sok nő nem használ fogamzásgátló tablettát, sőt a védekezés más módszerével sem élnek, hanem úgymond „60- nál” kiszállnak az aktusból. Ilyenkor fennáll a veszélye annak, hogy a férfi nemi szervéből kifolyó előváladék is okozhat „kellemetlen” meglepetéseket. Ilyenkor érdemes minél előbb elmenni egy patikába, és az ott kapható terhességi tesztek egyikét bevetni, hogy az esetleges nem kívánt terhességet még egyéb antibébi tablettával meg lehessen előzni.
A terhességi tesztek azon az elven működnek, hogy csakis a terhesség alatt termelődő terhességi hormont mutatják ki. Amennyiben a teszt pozitív eredményt mutat, úgy szinte 100 %- ig biztosak lehetünk abban, hogy sikeres volt a gyermekvállalási kísérletezés. A terhességi teszt negatív eredményt mutat, amennyiben nem sikerült a fogantatás, valamint akkor is, ha megtörtént a megtermékenyítés, viszont a teszt elvégzése még korai volt, és a szervezet még nem termel elegendő mennyiségű terhességi hormont. Ebben az esetben a tesztet későbbi időpontban újra meg kell ismételni.
A terhességi tesztek számtalan helyen megvásárolhatók, ám ajánlatosabb azt patikákból beszerezni, mivel ott szakszerű tanácsadással tudnak szolgálni a kívánt eszközről. Léteznek igen érzékeny tesztek, melyekkel igen kis mennyiségű terhességi hormon jelenlétéből is gyorsan ki tudja mutatni az eredményt.
A teszt elvégzéséhez vizeletre is szükség van, melyben megtalálható a terhességi hormon. A vizsgálatot a reggeli vizelettel kell elvégezni, mivel ebben az időszakban van a legnagyobb számban jelen a terhességi hormon. A teszt elvégzése előtt kerülni kell a folyadékbevitelt, mivel ez felhígítja a vizeletet. Az első vizeletet egy steril edénybe fel kell fogni, majd a teszt egyik felének belemártása után abból kivéve vízszintes helyzetben lehelyezve várni kell bizonyos ideig. A teszteken csíkozások vannak, melyek megjelenése jelzi a terhességet. A gyártók elhelyeztek egy próbacsíkot is, mely azt jelzi, hogy a teszt használható. Amennyiben kellő mennyiségű hormon található a vizeletben, úgy 2 csík látható a teszten. Annál biztosabb a fogantatás, minél jobban hasonlít a második csík színe a próbacsíkéra. Amennyiben a második csík színe halványabb ajánlatos pár nappal később újra megismételni a tesztet.
Amennyiben bekövetkezik a nem kívánt terhesség, úgy 72 órán belül a nőgyógyász által felírt igen erős hatóanyagú hormontablettával még elkerülhető.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás