Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Terhesség utáni testtérkép csíkok és foltok nélkül

Terhesség utáni testtérkép csíkok és foltok nélkül

A terhesség alatt megnő a pocak, jelentősen megváltozik a súly, és ez bizony nyomokat hagy a testen. A várandósság alatt sok nő retteg attól, hogyan fog majd kinézni szülés után.
Főleg öröklött tényezők függvénye, hogy bőrünk mekkora rugalmassággal tud ellenállni a terhességi csíkok kialakulásának. Különösen nagy súlyú babák és ikerterhességek esetén nagy a striák megjelenésének esélye. A túlzott súlygyarapodás bizonyos mértékig megelőzhetőek, és a csíkok megjelenése ellen is tehetünk bizonyos lépéseket. A terhesség korai szakaszától kezdve érdemes masszírozni, olajokkal, kenőcsökkel, krémekkel kenegetni a bőrt. A leghatásosabb a szőlőmag-olajjal, búzacsíra-olajjal vagy extra szűz olívaolajjal történő masszírozás, ezzel sokat tehetünk a bőr rugalmasságáért, de ezek helyett megteszi bármilyen hidratáló krém. Az a fontos, hogy elkerüljük a bőr viszkető érzését, húzódását, és folyamatosan hidratáljuk a veszélyeztetett területet. A testápolás mellett a mozgás és az egészséges étrend is javasolt, így sem tudjuk 100%-osan megelőzni a terhességi csíkokat. Ha mégis láthatóak a striák, eltűntetni már nem tudjuk őket, méretüket csökkenteni és színüket halványítani azonban igen.
Akadnak, akiknél nem terhességi csíkok, hanem foltok alakulnak ki, főleg a test napsütés által leginkább ért területein. Ezek a barnássárga foltok a terhesség után minden esetben elhalványulnak, legtöbbször teljesen el is tűnnek. Ennek ellenére a kismama nyáron használjon magas faktorszámú fényvédő készítményeket, akkor is, ha nem fenyegeti erős napsugárzás. A test egész területén megnőhet a várandósság alatt a szemölcsök és apró barna pigmentpöttyök száma, amik szintén eltűnnek a szülést követően.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisbabák tejigénye

Ahogy nő, minden kisbabának egyre több tejre lesz szüksége. Ennek ellenére, az etetéseket a baba …

Leave a Reply