Kezdőlap / Terhesség / Terhességi tesztek

Terhességi tesztek

Ha gondolja, hogy terhes, akkor mindenféleképpen érdemes kipróbálnia egy otthon, könnyen elvégezhető tesztet.
Manapság már vásárolhatunk patikákban vagy drogériákban vény nélkül kapható teszteket. Ezek, az otthoni használatra szánt termékek, felmérik az úgynevezett hCG hormon mennyiségét a vizeletben. Ezek a tesztek manapság már minőségi termékek, melyek pozitív vagy negatív terhességi eredményt mutatnak meg.
Az otthoni teszt alkalmazása igen egyszerű: egy csepp vizeletet helyezzen el a kémiai csíkra. 1-2 perc múlva a csíkok száma jelzi az eredményt.
Azonban a legérzékenyebb és legpontosabb értéket a vérből vett minta, laboratóriumi vizsgálatával kaphatjuk meg. Ez a vizsgálat nem csupán a hCG hormon mennyiségét mutatja ki vizeletünkben, hanem azt is, hogy a terhesség mely időszakában, hetében járhatunk. Ezzel tehát egyrészt megállapítható, hogy mennyi ideje vagyunk terhesek, illetve az esetleges problémák is kiszűrhetőek. Ehhez a vizsgálathoz keressen fel egy szakorvost, aki pontos információkkal látja el.

Kezdetben sok nő a magánszféra, a kényelem és a gyors eredmény miatt az otthon elvégezhető tesztet részesíti előnyben. Azonban tisztába kell lenni azzal, hogy az így kapott eredmények nem lehetnek mindig pontosak. Ez azért fordulhat elő, mert a hCG hormon a vizeletből csak a fogamzástól számított 2. hét után mutatható ki. Összehasonlítva a vérteszttel, a vérből nyert érték 99%-ban pontos állapotot közöl azonnal. Az otthoni tesztek, azzal az információval sem szolgálnak, ha esetleg pozitív az eredmény, hogy hányadik hétben járhat a terhesség.
Ebben az esetben feltétlenül forduljanak szakorvoshoz, aki beutalót ír egy vérvizsgálatra!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás