Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Természetesen a bőröregedés ellen

Természetesen a bőröregedés ellen

Az idő múlásának egyik legszembeszökőbb jelei a ráncok. A ráncok azért jelennek meg, mert a bőrben fokozatosan csökken a kollagén és az elasztin szintje, aminek hatására a bőr lassan veszít a rugalmasságából. Mivel a bőr elvékonyodik és a benne levő zsír mennyisége is csökken, ráncok alakulnak ki. Jóllehet teljes mértékben nem tudjuk megakadályozni a ráncok kialakulását, néhány természetes módszerrel eléhetjük, hogy kevésbé feltűnőek legyenek, illetve hogy ne jöjjenek létre idő előtt.
A mézet már az ókori Egyiptomban is szépségmegőrző szerként tartották nyilván. Mivel megköti a nedvességet, a bőrt hidratálja, puhábbá és rugalmasabbá teszi, a ráncoknak is kevesebb esélyük van, ha rendszeresen alkalmazzuk. Keressünk tiszta mézet, kenjük be vele arcunkat, és hagyjuk fenn 15 percig. Langyos vízzel öblítsük le, és óvatosan töröljük bőrünket szárazra.
Az avokádó tápláló proteinekben gazdag. Tartalmaz A, B és E vitaminokat – ezek természetes antioxidánsok, amelyek megvédenek a ráncokat okozó káros hatásoktól. Egy negyed érett avokádót törjünk pépesre, ezt a maszkot tegyük arcukra és nyakunkra. Hagyjuk fenn húsz percig, majd meleg vízzel öblítsük le.
Az E vitamin erős antioxidáns, ami a szabadgyökök káros hatásait képes semlegesíteni. A szabad gyökök olyan káros kémiai anyagok, amelyek az egészséges bőrszövetet megtámadják, és a kollagénszint csökkenését okozzák, ami ráncok kialakulásához vezethet. Az E vitamin külsőleg használva csökkenti a ráncok hosszát és mélységét. Három E vitamin kapszula tartalmát egy kiskanál olívaolajjal összekeverve hatékon bőrápolót kapunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás