Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Tippek akupunktúrás kezelésre váróknak

Tippek akupunktúrás kezelésre váróknak

Az akupunktúrás kezelés holisztikus gyógymódot takar, amikor az egész embert EGYségnek tekintik, nem különálló szervek halmazának. A hagyományos nyugati orvoslással szemben a tűszúrásos kezelés célja a panaszt kiváltó okok megszüntetése, nem pedig a tünetek elfojtása, azáltal, hogy a test energiapályáit stimulálják, ösztönzik az öngyógyító folyamatok beindítására.
A kezelés megkezdése előtt az akupunktúrás vizsgával rendelkező orvos elbeszélget a pácienssel, igyekszik feltárni a szervezetben létrejött problémák okait. Ezek vészcsengők, arra figyelmeztetnek, hogy valami nagyon nem jól működik, és csak struccpolitikát folytatunk, ha nem törődünk velük, mert később még súlyosabb gondokat okozhatnak.
Sokunk számára mégis ijesztő lehet belegondolni, hogy éles tűkkel teleszurkálva fekszünk egy rendelőben. Pedig semmi félelmetes nincs a dologban! A kezelés nem okoz fájdalmat, olykor előfordulhat dagadás-, vagy zsibbadásérzés, enyhébb áramütésszerű jelenség, de mindez nem vészes.

Ahhoz, hogy minden flottul menjen, érdemes figyelni az alábbiakra:

  • ne együnk túl sokat, de farkaséhesen se menjünk a kezelésre!
  • ha nagyon fáradtak vagyunk, szintén érdemes elhalasztani a vizsgálatot
  • a kezelés után legalább két órán keresztül lehetőség szerint kerüljük a túlzott fizikai vagy szellemi megterhelést.

Azt, hogy mennyi kezelésre van szükség, milyen gyakorisággal, a páciens állapota határozza meg, illetve az, miként reagál a tűszúrásokra.
Látszólag passzív folyamatról van szó, ami valójában nagyon is aktív: a kezelt szervezeten belül komoly változások indulnak be, ami jóleső fáradságérzéssel, elalvással is párosulhat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply