Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Új allergén a fogászatban-a titánium

Új allergén a fogászatban-a titánium

Az, hogy a fogászati allergia előfordulása a ami napig nehezen diagnosztizálható, két okra vezethető vissza.

  • A fogászatban használt fémek által okozott allergiás tünetek általában kései reakciókat váltanak ki, és akár a beavatkozás után, évekkel később is jelentkezhetnek.
  • A fémallergia tünetei igen széles skálán mozognak, így a betegek gyakran maguk sem gondolnak arra, hogy a beültetett fogtömés okozhat allergiát.

A leggyakoribb allergiás reakciókat kiváltók a fogászatban , a nikkel, a króm, a kobalt, az arany, valamint a réz. Az arany allergiás reakcióját, már az 1980-as években kimutatták. Az implantátumok ép ezért az esetek többségében egy hipoallergénként ismert anyag a titánium felhasználásával készülnek.

Az elmúlt években viszont egyre több esetben kimutatták, hogy a fogászatban, és az ortopédiában alkalmazott titániumból készült implantátumok is okozhatnak allergiás panaszokat. A leggyakoribb tünetek : égő bizsergető érzés, szájszárazság, ízlelés elvesztése. lehetnek más általános tünetek, mint például fejfájás, gyomorhurut, súlyvesztés, ízületi, vagy izomfájdalmak. A szájüregi allergia jele lehet még a bőrvörösség, az ajakduzzanat, a szájpadláson keletkező bevérzés, szájüregi fekélyek, az ínygyulladás, a szájzug fájdalmas berepedése, és az ajkakon sűrűn jelentkező ekcémás hólyagosodás.

Előzzük meg : Mivel napjainkban egyre gyakoribb betegség az allergia érdemes egy széleskörű allergén vizsgálat elvégzése. Igazolt allergia esetén az egyetlen kezelési lehetőség a tüneteket okozó allergének elkerülése.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás