Utazzunk Izraelbe!

Talán nincs a földnek még egy pontja, amit évezredeken át oly sok ember látogatott volna meg, mint Jeruzsálem. Legtöbben hitük miatt utaznak Izraelbe zarándok,-ill. tanulmányutak alkalmával. Kétségkívül a hívő ember számára hatalmas lelki és szellemi élményt képes nyújtani. Azonban érdemes ellátogatnia ide azoknak is akiket a vallás nem érint, viszon szívesen végignéznék a több ezer éves történelmi emlékhelyeket, ill. csodálják a természet sokoldalúságát. Ez utóbbi gazdagsága igen meglepő ahhoz képest, hogy milyen kis országról van szó. Utazásunk során hol hegyvidéken, hol pedig a föld legmélyebben fekvő pontján járhatunk. Van ahol a dúsan burjánzó növényvilág, nem sokkal messzebb pedig a sivatag lenyűgöző látványa ejti rabul az utazót.
Aki úgy dönt, hogy útrakel, és fontos számára a biztonság, szervezett útra fizessen be. Igaz így nagyobb kiadást jelent, viszont az előnye, hogy több helyre egyébként sem lehet egyénileg bejutni. Az utazást célszerű tavaszra vagy őszre tervezni, mivel ilyenkor még elviselhetőbbek a sivatagi részek, viszont a tengeri fürdőzés is lehetséges. Még ekkor se felejtsük otthon a napszemüveget, fejvédőt, napozószert. Itthonról célszerű dollárral elindulni, amelyet Izraelbe is apránként érdemes csak beváltani, mivel legtöbb helyen a dollárt is elfogadják fizetőeszközként. A szervezett utak ára általában tartalmazza a bőséges ebédet és vacsorát, így a kisebb étvágyúaknak nem kell sok pénzzel készülni az étkezésre, ha mégis szükséges, 10-15 dollárból lehet megebédelni. Arra viszont számítsunk, hogy sok folyadékot kell vásárolni, nem tanácsos csapvizet inni. Ajándékokat, emléktárgyakat olcsóbb a bazárokban megvenni. Érdemes úgy készülni, hogy maradjon pénz a híres holt-tengeri kozmetikum vásárlására, amely ott jóval olcsóbb, mint idehaza. Akinek van módja, gyönyörű ékszerek közt válogathat. Ha minden útrakész, irány Tel Aviv, ahová kb. három és negyed óra repülés után érkezünk meg.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Izraeli út első állomásai

Ha közvetlen repülővel szeretnénk Izraelbe utazni, első állomásunk Tel- Aviv. Ez a város a modern …

1 hozzászólás

  1. Nagyon tanulságos írás! Ezekkel az infókkal mindenkinek tisztába kell lennie, aki Izraelbe készül. Várjuk a folytatást (folytatásokat?) Remélem egyszer hasznosíthatom a cikkből tanultakat az életben is! :)

Leave a Reply