Kezdőlap / Agyvérzés / Végleges agyi károsodás

Végleges agyi károsodás

A stroke-nak két fajtáját különböztetjük meg van végleges és átmeneti vérkeringési zavar jelen esetben a véglegest szeretném kifejteni mélyrehatóbban.
Az iszkémiás vérkeringési zavar esetében az a bizonyos vérkeringési zavar nem áll helyre 24 órán belül.Mivel mind tudjuk , hogy agysejtjeinkből több nem igen lesz és évek során egyre fogy oda kell figyelnünk az életvitelünkre.A működészavar általában az esemény után a legkifejezettebb, néhány funkció visszatérhet. A véglegesen maradandó károsodások ezért csak néhány nappal a történtek után ítélhetők meg. A vérkeringési zavarok kialakulásának az érelmeszesedés az egyik legfontosabb veszélyeztető tényezője.Ezen betegség tünetei igen összetettek például gyengeség, bénulás a végtagokon, érzészavar a végtagok valamelyikén vagy az egyik testfélen, látászavar, beszédképtelenség, nyelészavar, szédülés, bizonytalanságérzés, egyensúlyvesztés, bár súlyos esetekbe eszméletvesztés és kóma is kialakulhat.Szélütésnél az agyi nyomás fokozódik így a tünetek súlyosbodnak.akinek ilyen vagy ehhez hasonló tünetei vannak azonnali orvosi segítségre van szüksége hát ha elkerülhető a nagyobb baj is.A betegek átlagosan 20 százaléka nem tud megbirkózni se testileg se lelkileg a strokekkal. Bár sok kezeléssel ma már enyhíthető fájdalmuk mégis nagyon hosszú és szinte eredménytelen út áll a betegek előtt.Az ,hogy mi is fog történni az ilyen betegekkel előre nem megjósolható hiszen vagy javul vagy rosszabbodik .Nagyon nehéz megbirkózni a légzési nehézségekkel és a keringési zavarokkal így ezeknek az embereknek nagyon nagy kitartásra van szükségük.
Az ilyen betegeknek általánosan ha van családjuk ők adnak nagy lelki erőt a folytatáshoz és a fájdalom tűréséhez.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A felismerés életet menthet

Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. Az egészségügyi felvilágosító kampányok eredményeként …

Leave a Reply