Kezdőlap / Agyvérzés / Az iszkémiás állapot megelőzése

Az iszkémiás állapot megelőzése

Napjainkban már sok mindent tehetünk szervezetünk és testünk betegségeinek megelőzésére, bár legyen az gyógyszeres vagy természetes megelőzés a végkifejlet a fontos, vagyis,hogy egészségesek legyünk.
A szélütés vagy gutaütés angol nevén stroke megelőzése sem egyszerű , de nem lehetetlen.Sokféle testi állapot előhozhatja amelyeket ha időben észre veszünk akkor még megelőzhetjük. Manapság sokunknak magas a vérnyomás a kinek miért azt mindeni tudja,túlhajszolt életvitelünk és a stressz igen csak kiváltó ok , de ez lehet örökletes is illetve magunk is felelhetünk érte.Ez az életvitel felelős lehet szívritmus zavarért vagy keringési zavarért is ,de nem felejthetjük el a túlsúlyosságot sem hiszen a zsírszövet rátelepszik a szívünkre amely nem tudja megfelelően biztosítani agyunk vérellátását.Nem meglepő azoknál sem a stroke akik mértéktelenül alkoholizálnak és folyamatosan dohányoznak. A cukorbetegeknél is igen gyakori ez a megbetegedés pontosabban 25%-kal sűrűbben fordulhat elő.Mint már említettem a túlsúly, koleszterin és vérzsírszint megemelkedése is kiváltó ok. Hihetetlen ,de ma már bizonyított és itt a fiatal nőknek jelzem a fogamzás gátló anyagok is elősegítik az oxigén hiányos állapotot. ezen felsoroltak 99%-ka 3-4 szeresére emeli az esélyt a stroke kialakulására. felmerülhet a kérdés és mit tehetünk hiszen van aki évtizedek óta ilyen tünetekkel él vagy az aki soha nem ily módon élte életét , de most meg ijedt.Nagyon egyszerű el kell menni egy orvoshoz aki ha kell betudja állítani a vérnyomásunkat, el kell hagyni a dohányzást,a mértéktelen alkohol fogyasztást vagy a teljes alkohol bevitelt,súlyunk csökkentése sem egyszerű , de megoldható,só és zsír szegény életmód és ne felejtsük el a stressz megelőzését sem.Ez nagyon nehéznek tűnik , de vajon a szeretteinknek nem lesz-e nehéz ha ápolniuk kell vagy épp a temetésünket intézik, és erre a válasz ,de igen.Az tény ma már ,hogy nem gondolhatunk csak magunkra és mégis ha oda figyelünk egészségünkre azzal nem csak magunknak teszünk jót.
Próbáljunk meg egy vidámabb boldogabb és egészségesebb életet élni még ha nehéz is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A felismerés életet menthet

Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. Az egészségügyi felvilágosító kampányok eredményeként …

Leave a Reply