Virágbaj

A virág szép dísze egy otthonnak. Nélkülözhetetlen kellék, de szintén nem a hálószobában. Növényeink túl sok oxigént fogyasztanak éjszaka, almi megzavarhatja álmunkat. A legjobb, ha egyáltalán nem teszünk virágot a hálószobába.
A növény a Fa elemhez tartozik, és ezáltal a Yang elemhez is, így nem célravezető a Yin hangulatú hálószobába vinni. A szeretők között problémát okozhat, ha túl sok Yang energia van a hálóban. Így hát ne tegyünk függő kosarat, kaspót, cserepes növényt, vágott virágot a hálószobába vagy a pihenésre használt szobába. A piros virágra ez különösen vonatkozik. Ez egyáltalán nem illik a hálószoba hangulatához, mivel rendszerint valamilyen veszteséget idéz elő. (Ezért is mondják, hogy ne
küldjünk piros virágot kórházban fekvő betegnek, hanem inkább fehéret vagy sárgát!)
Csak mértékkel!
A virágos mintájú függönnyel, vagy tapétával már egészen más a helyzet. Az élő virág helyett vigyük inkább a növények képét a hálóba. A virágmintáról úgy vélekedik a Feng Shui, hogy öröm és boldogság forrása a fiatal házaspár számára. Középkorú vagy idősebb párok esetében csalfaságot hozhat: hatására a férfiban, férjben érdeklődés ébredhet fiatalabb nők iránt.
A virágminta kiválasztásakor nézzük a méretet! A túl nagy virág problémát okozhat a kapcsolatban, főleg ha az egyébként jó hatású peónia vagy szilvavirág nyeri el tetszésünket. Köztudott, hogy a liliomot tilos a hálószobába vinni, mert kábultságot és nagyobb mennyiségben halált okozhat!
Tehát a virágmintás tapéta, ágynemű, vágott és cserepes virágokat hagyjuk a hálószobán kívül.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás