Kezdőlap / Divat-szépség / A samponom összetétele

A samponom összetétele

Antioxidánsok
Az antioxidánsok, mint ahogy azt az elnevezésük is mutatja, védelmet nyújtanak a káros oxidáló anyagokkal szemben, amelyek ronthatják a hajápoló termékek minőségét, és károsíthatják a hajat és a bőrt. Az ózon, a klór, az ultraviola sugárzás és sok más környezeti szennyező anyag úgy okoz kárt, hogy nemkívánatos melléktermékekké oxidálja a molekulákat.
Antioxidánsokat leggyakrabban élelmiszerek tartósítására, valamint az élelmiszer színének, ízének és tápértékének megőrzésére használnak. A kozmetikai anyagokat is hasonló módon védik. Sőt, újabban használják a haj és a bőr megóvására is. A kozmetikai készítmények esetében gyakran alkalmaznak természetes antioxidánsokat, például az A-, C-, E-vitamin (tokoferol), szelénium, cink, aminosav-cisztein (a zsurlóból vonják ki), és szintetikus antioxidánsokat is, mint a BHT (butilated hidroxitoluene) és az EDTA (trisodium- és tetrasodiumedetate).
A hordozóanyagokat a készítmény alapjaként használják: „hordozzák” a hatóanyagokat. A gyógynövény-kivonatokhoz a propilén-glikollal szemben vizet, növényi glicerint vagy etilalkoholt használnak hordozóanyagként.

Chelatorok
A chelatorok olyan tisztítók, amelyek megkötik a szennyező anyagokat, majd elvezetik azokat. A növényekben is található citromsavat előnyben részesítik a szintetikus chelatorral szemben.

Csíraölők vagy fertőzésgátlók
A csíraölők elpusztítják vagy gátolják azoknak a mikroorganizmusoknak a növekedését, amelyek a korpásodást is okozzák. Mivel természetes csíraölők, a gyógynövények jobbak a durvább, szintetikus változatoknál. Erős antiszeptikus gyógynövények az aloé, a bojtorján, a kamilla, a rozmaring és a zsálya. A teafa illóolaja szintén erős csíraölő

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás