Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Vizet az elefántnak

Vizet az elefántnak

Idén készült el, és már külföldön vetik a mozikban Robert Pattinson és Reese Witherspoon közös filmjét, a Vizet az elefántnak, mely Sara Gruen azonos című regénye alapján készült. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a romantikus filmdrámát.
A film jelenetős része az 1930 gazdasági válság idején játszódik Amerikában, bár a történet két síkon fut. A napjainkban kezdődő film egy idős embert mutat, aki egy cirkuszi sátor előtt, a parkolóban téblábol, és a neki segíteni próbálóknak elmeséli történetét.
A lengyel bevándorló családból származó állatorvostan hallgató fiú, Jacob Jankowski, egy sorsfordító tragédia után nekilát a nagyvilágnak, hogy új életet kezdjen. A vonatsíneken kóborolva akad rá a Benzini fivérek cirkuszára, ahol nem kevés viszontagságok árán sikerül munkához jutnia. Először állatgondozó, majd a cirkusz állatorvosa lesz, és közben megismerkedik a cirkusz sajátos, furcsa világával, embereivel. A cirkusz igazgatójával, Augusttal, valamint feleségével, Marlenaval. Különös idők járnak, cirkuszok emelkednek fel és tűnnek el, ugyan úgy, ahogyan az emberek sorsa is pillanatok alatt változik meg.
Jakob beleszeret Marlenába, de August a cirkusz mindenható ura féltve őrzi feleségét. Igazán érdekes, olykor ellentmondásos személyt ismerhetünk meg Augustban, aki bármit megtesz a sikerért, a társulat életben maradásáért, olykor úgy, hogy a felesleges embereket a mozgó vonatból kidobálja. És itt lép be a filmbe az egyik igazán fontos szereplője a történetnek. August megveszi Rosie-t, az elefántot, hogy minél nagyobb nézőközönségre és persze bevételre tegyenek szert. Jakobnak kell betanítani, míg Marlenának kell szerepelnie vele a porondon. A közös munka még közelebb hozz őket egymáshoz, ami már August figyelmét sem kerüli el.
Hogyan tud megváltoztatni, megmenteni életeket egy elefánt, mi lett a szereplők későbbi sorsa? Mi történt a cirkusszal? Nos, ha érdekel egy idős ember története, nézd meg te is a filmet!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás