Kezdőlap / Kommunikáció / Mobiltelefon / ZTE Blade – okostelefon távol-keletről

ZTE Blade – okostelefon távol-keletről

A ZTE által gyártott Blade típusú okostelefonon Android operációs rendszer fut. A távol-keleti gyártó korábban nem forgalmazott hazánkban saját nevén készüléket, azonban a szolgáltatók nevén futó telefonok közül több modellt, valamint a szolgáltatók hálózatának több fontos elemét is ez a gyártó készítette, neve tehát nem teljesen ismeretlen.
A készülék külseje igen letisztult: a nagyméretű kijelző alatt 3 gomb helyezkedik el (haza, menü, vissza), az oldalán találhatjuk a hangerő szabályzó gombokat, az ezzel átellenes oldalon helyezkedik el a mikro USB port, mely egyben a töltő is (akár számítógépről is tölthetjük). A készülék tetején található az 3,5 mm-es jack dugós fülhallgató csatlakozója, valamint a bekapcsoló gomb. A telefon szürke műanyag borítást kapott.
A készüléket Android 2.1-es operációs rendszerrel érhetjük el a hazai szolgáltatók kínálatában. A megjelenítésről egy 3,5”-os, 800×480 pixeles TFT kijelző gondoskodik, mely szép, napsütésben is kellően jól látható képet nyújt.
A készülék kommunikációs képességekkel gazdagon megáldott: Bluetooth 2.0-án kívül nem hiányzik belőle a 3G támogatás, mellyen maximális 7,2 Mbps letöltési és 2 Mbps feltöltési sebességet érhetünk el. Ezen kívül nem kell lemondanunk a WiFi kapcsolatról sem természetesen.
A Blade 3,2 megapixeles fényképezőgéppel is rendelkezik, mely auto fókuszos, azonban vaku vagy segédfény nem segíti a fotózást. A vele készített szabadtéri képek minősége elég jó, beltéren azonban gyengébb minőséget produkál.
A telefon hátulütője, hogy az akkumulátorának kapacitását alul méretezték: átlagos használat mellett 1-2 napnál többet nem bír töltés nélkül a mobil. Kedvező ára azonban kárpótolhat ezért.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korunk egyik függősége

1981-ben az Ericsson bevezette az első modern mobiltelefon-rendszert, a Nordic Mobile Telephonyt (NMT). Mára már …

Hozzászólás