A bágua

A másik eszköz, amivel a lakásunkban, házunkban, egy szobában vagy a kertben megállapítható az energia áramlása, az a bágua, amely a nyolc irányhoz hasonlóan szintén a nyolc trigramon nyugszik. A trigram kínai kifejezése „gua”. A nyolc kínaiul „ba”. A nyolc trigram tehát úgy is ismert, mint a bágua.
A bágua-nyolcszög segítségével megvizsgálhatjuk házunk, lakásunk vagy kertünk alaprajzát. A bágua nyolc trigramja világegyetemünk alapvető energia-építőköveit szimbolizálja, amelyekből a világ a kínai filozófia szerint felépül.

A bágua nem oldja meg a problémáinkat.
A báguától nem várhatjuk el, hogy megoldja az életünk összes problémáját A feng shui abban segíthet, hogy megmutatja, hogyan oszlik el az energia a lakásunkban, illetve miképp hangolható ez össze a mi saját beállítódásunkkal és tulajdonságainkkal. A ránk illő feng shui helyes interpretációjához sok fantáziára van
szükségünk. Fontos, hogy egy energiával teli, pozitív klíma megteremtésére sarkalljuk magunkat, hogy feladatainkat megfelelőképp ellássuk pozitív irányba tudjuk fejleszteni önmagunkat.
Ahogy azt már említettük, a nyolc trigram a mennyboltot, a földet, a tüzet, a vizet, a hegyet, a tavat, a szelet és a mennydörgést szimbolizálják. Ezt a nyolc szimbólumot a báguában is fellelhetjük. Ezek úgy vannak egy középpont köré rendezve, hogy kilenc részből álló rácsozatot adnak ki, melynek középpontjában az életenergia, a tajcsi áll.
A báguában a nyolc trigram az élet nyolc részét jelképezi, nevezetesen a karriert, a tudást, a családot, a gazdagságot, a hírnevet, a párkapcsolatokat, a gyerekeket és a pártfogókat.
Ezek a középütt található életenergia, a tajcsi köré vannak rendezve egyforma nagy mezőkbe. A tudás, a karrier és a barátok mezők mindig a bejáratnál vannak.
A nyolc trigramot a Ji csing nyolcszögbe rendezi. Egy saját bágua elkészítéséhez azonban elegendő, ha az alábbiak szerint járunk el.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Leave a Reply