Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / A nők ellensége – a terhességi csíkok

A nők ellensége – a terhességi csíkok

A terhesség kellemetlen egyik velejárója a terhességi csíkok kialakulása a comb, a has és a fenék területén. Más néven striák. Viszont szimplán a fogyástól és a hirtelen visszahízástól is kialakulhatnak ezek a csíkok. Nemcsak emiatt alakulnak ki, ahoz, hogy a bőr berepedezzen, az is kell, hogy a bőr száraz, vízhiányos legyen. A táplálkozással is segíthetünk elkerülni a terhességi csíkok kialakulását. A cinkben gazdag ételek, a C – vitamin rendszeres fogyasztása biztosítja a bőr rugalmasságát. Sokan összekeverik a narancsbőrrel, főleg azért, mert ugyanazokon a testtájakon jelennek meg. A feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. – Ezek a terhességi csíkok.
Megelőzhető ha már a terhesség elejétől használjuk a bőr rugalmasságát fokozó készítményeket. Jól feszesíti és hidratálja a bőrt a mogyoróolaj, a lenolaj és a kökényolaj (testápolóba keverve, vagy már így megvásárolni azt)
Hangsúlyos a napi 2-3 liter folyadékfogyasztás (ideális esetben víz). A hideg-meleg váltófürdő feszesíti a bőrt és kevesebb esély lesz a csíkok kialakulásának.
Eltüntetésükhöz többféle módszer van: mikrodermabráziós bőrcsiszolás – itt még frissek a kialakult csíkok, rózsaszínek. Ezeket még könnyebb eltüntetni.
A másik ilyen az alga testpakolás. Eredményes a lézeres kezelés, amely annál hatékonyabb, minél fiatalabb a stria. Hatásos kezelés az eltüntetésre a Vitalaser. Mezoterápiás kezelés során javul a bőr minősége, halványodik a jellegzetes lilás szín, a csíkok feltöltődnek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Leave a Reply