Kezdőlap / Egészség és fitness / Minden mézbe mártott test…

Minden mézbe mártott test…

A gyógyításban több ezer éve alkalmazzák az érintés jótékony hatását különböző masszázstechnikák formájában. Közülük is az egyik legkülönlegesebb a mézes masszázs, a mely a tibeti-kínai orvoslásban és az orosz népi gyógymódok között egyaránt ismert.
A méz különleges értékét cukor-, enzim-, vitamin- és ásványi anyag tartalma adja. Közel 60 féle hatóanyag van benne, pH értéke pedig közelít a bőr pH értékéhez, 4,5-5,4-ig terjed.
A mézes masszázs jótékony hatása elsősorban abban rejlik, hogy a méz a bőrön keresztül tisztít, salaktalanít, méregtelenít, a pórusokban mélyen elhelyezkedő szennyeződéseket a felszínre hozza. Emellett bőrszépítő hatású, már rövid használat után megerősíti a testkontúrokat, feszessé teszi a bőrt, javítja rugalmasságát, a felpezsdített anyagcsere-folyamatoknak köszönhetően a fogyáshoz is hozzájárul.
Ezeken kívül javítja a vérkeringést, ellazítja az izmokat, aktivizálja a meridiánokat és fájdalmat is csillapít. Elősegíti az energiaáramlást, ezáltal egészségünk egyensúlya helyreáll. Nagyon kedvező a hatása meghűlés, fejfájás, frontérzékenység, alvászavarok esetén, kellemesen ellazít, relaxál. Hatásosan alkalmazzák kozmetikai “ellenségünk”, a cellulitisz ellen is.
A mézes masszázst általában a háton és a végtagokon végzik, a masszírozás időtartama kb. 15-20 perc. A technikára jellemző, hogy különleges fogásokat alkalmaznak a masszőrök. A sűrű nedűvel bekent testrészen tenyérrel vákuumot képeznek, és azt laza, ütemes, paskoló mozdulatokkal a bőrbe dolgozzák. A vákuum segítségével a méz be- és kijut a pórusokon keresztül, kihozva magával a salakanyagokat. Az így megmozgatott méz egy idő után méreganyagokkal telítődik, a színe elváltozik. Nedves ruhával vagy zuhanyozás közben könnyen eltávolítható.
Mivel a bőr a kezelés után nagyon érzékeny, további egy napig ne használjunk semmilyen krémet vagy testápolót a masszírozott felületen. Megelőzésre és az immunrendszer erősítésére a mézes masszázs havonta minimum egy alkalommal ajánlott.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás