Kezdőlap / Szőrtelenítés / A borotválás

A borotválás

A szőrtelenítésnek ez a legegyszerűbb, és talán a legfájdalommentesebb módja. Általában heti egy-két alkalommal elegendő borotválkozni, de erős fekete szőrszálak esetén akár 2 naponta is szükséges lehet. Nagyon fontos, hogy bármilyen kevés idő is áll rendelkezésre, nedvesítést és szappant, vagy borotvahabot mindig használni kell, hiszen a szőrszálaknak fel kell puhulniuk. Legcélravezetőbb zuhanyzás előtt elvégezni. Lábon a legkönnyebb használni, ám gyakorlatilag bármely testrészen használható a borotva. A legtöbb gyártó már kifejlesztett olyan női borotvát, mely alkalmas a női test minden pontjához. Fontos a csúszásmentes, gumiborítású nyél, mely biztos fogást biztosít, meggátolva az esetleges sérüléseket. Nemcsak borotvát, hanem borotválkozó gélt is lehet kapni, kifejezetten nők számára. Ezek segítenek bőr megkímélésében a borotválkozás során, és hidratálnak is. A hidratálást sosem szabad elfelejteni, hiszen, hiszen a borotvapengék nem csak a szőrt vágják le, hanem a bőr felső rétegének egy részét is lekaparják. Emiatt kipirosodás, esetleg kiütés keletkezhet.
Fontos odafigyelni, hogy a borotva pengéje megfelelően éles legyen, különben előfordulhat, hogy tépi a szőrt, vagy nem egyenesen vágja le, és hegyes, szúrós csonkok maradnak hátra. Ez akkor is előfordulhat, ha nem volt megfelelő a nedvesítés, vagy a gélezés. Mindenképpen saját borotvát kell használni a gombásodások, és a fertőzések elkerülése érdekében.
Tipp:
Borotválkozás előtt le kell radírozni a bőrt, mert akkor sokkal selymesebb lesz borotválkozás után, és a borotva is hosszabb életű lesz, hiszen a hámsejtek eltömítik a pengék közötti részeket, és tönkreteszik a penge élét is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás