Kezdőlap / Divat-szépség / A bőrre gyakorolt negatív hatások

A bőrre gyakorolt negatív hatások

A bőrre gyakorolt negatív hatások
Nem csak arról van szó, hogy egy-egy alkoholos éjszaka után nem a legjobban néz ki az ember. A rendszeres, komoly alkohol-fogyasztás igen súlyos negatív hatást gyakorol a bőrre, gyorsabban fog öregedni, szemcsés, finoman lyukacsos benyomást kelt, egészségtelen színűvé válik, így azután az alkoholisták mindig öregebbnek tűnnek, mint a valódi életkoruk.
A táplálkozásnak nagyon komoly jelentősége van a bőr szempontjából is. Nem kedvező, ha túl sok ételt, túl zsíros ételt és túlságosan egyoldalúan készített ételeket fogyasztunk. A hibás táplálkozás azonban nemcsak közvetlenül gyakorol hatást a bőrre, hanem károssá teszi a bélműködést is, és így közvetett módon hat.
Végül beszélni kell még az alvással kapcsolatos hibákról. Alvás közben a bőr, ugyanúgy, mint az egész szervezet, kipiheni magát, regenerálódik. Közismert, hogy aki túlságosan keveset alszik, annak ritkán van igazán szép, rózsás arcszíne. Ha a bőr alvás közben nem tudja magát teljesen kipihenni, ha képtelen arra, hogy regenerálódjék, nemcsak szürkés színű lesz, hanem gyorsabban is öregszik. A bőrápoláshoz tartozik tehát, hogy gondoskodjunk a kielégítő és egészséges alvás lehetőségéről.
Megfelelő életmóddal az imént felsorolt tényezőket befolyásolni tudjuk. A krónikus, hosszan elhúzódó betegségek hosszú időn át károsító hatást fejthetnek ki a szervezetben. Első helyen a májbetegségeket kell említeni. (Ennek egyik legfontosabb előidéző tényezője a hosszú éveken át folytatott erős alkoholfogyasztás.) A bárt károsító krónikus betegség lehet az érelmeszesedés. (Az
arteriosclerosis kialakulásában a nem megfelelő táplálkozásnak van döntő szerepe.) Károsító még a magas vérnyomás (amelynek előidéző okai között találjuk a mozgáshiányt), a cukorbetegség (amelynek kialakulásában ugyancsak szerepe van a nem megfelelő táplálkozásnak), végül a rák.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás