Kezdőlap / Egészség és fitness / Depresszió / A depresszió jellemzői

A depresszió jellemzői

A depresszió egy lelki zavar. Súlyosságuk és időtartamuk alapján különféle depressziókat különböztetünk meg. Az enyhe depressziók alig zavarják az érintett mindennapjait. A súlyos depressziók annyira megterhelőek, hogy a depresszív személy nem képes a napi feladatait és kötelességeit ellátni.
A depresszív hangulatzavarok előfordulhatnak időről időre, de fennállhatnak akár hónapokig vagy évekig is.
A depresszió jellemzői:
A depresszív hangulatzavar a gondolkodást, az érzéseket, a cselekvést és a testi közérzetet befolyásolja. Számos vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy a depresszió kialakulásában és fennmaradásában döntő szerepet játszik az, hogy miként gondolkozik önmagáról és az életéről. Ha Ön depressziós, akkor vesztesnek vagy csökkentértékűnek érzi magát. A világot veszélyesnek tartja, az életét és jövőjét sötéten látja. Ez a negatív életszemlélet vezet a depresszív hangulatzavarához és tartja Önt fogva abban.
Ennek következménye a negatív érzések és egy sor testi tünet. Mindezek ugyanakkor erősítik negatív gondolatait.
Úgy érezheti: “Velem semmi nem történik. Már semmire sem vagyok használható.”
Egy ördögi kör részévé vált. A negatív gondolkodás negatív érzésekhez vezet, amelyek arra késztetik Önt, hogy még negatívabban gondoljon önmagára. Ily módon tartja életben, vagy akár mélyíti tovább depresszióját.
Rossz testi és lelki állapota miatt nehezére esik, hogy teendőire összpontosítson. Nevekre és időpontokra rosszul, vagy egyáltalán nem emlékszik. Előfordulhat, hogy véget akar vetni az életének. Ez a depresszió legveszélyesebb és legkomolyabb jele.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A depresszió irányítja a testet és a lelket

ÉrzésekA boldogtalanság érzése az első jele annak, hogy ön lehangolt. Szomorúnak, csüggedtnek érzi magát és …

Hozzászólás