A Dunakanyar

Magyarország fővárosától északra helyezkedik el a Dunakanyar, mely festői szépségével és kulturális látnivalóival számtalan kirándulás és a szabadidő kellemes eltöltésének színtere.
A régió fő turisztikai központja Esztergom és Visegrád és Szentendre.
A történelmi múlttal rendelkező Esztergom számtalan kulturális rendezvényével és történelmi látnivalóival, valamint egyedi természeti adottságaival vonzza a turisták ezreit évről-évre a városba.
A város fölé magasodó esztergomi Bazilika a város szimbólumává vált.
A Mária Valéria híd teremt összeköttetést Párkány és Esztergom között. A városnézésben elfáradt kirándulók az Aquasziget elnevezésű élményfürdőben pihenhetik ki magukat és vehetik igénybe a fürdő kínálta gyógyászati szolgáltatásokat.
Szentendre egyedi utcácskái, különleges hangulata mellett itt található a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, ahol különlegességként 2009-től a kirándulók örömére egy 1927-es „nosztalgiavonat” közlekedik. A táj szépsége, a természet és a friss levegő mellett a magyar falusi élettel való ismerkedés vonzza ide a turistákat. Kerékpáros túrázóknak Budapest belvárosától kerékpárúton érhető el Szentendre.
A környék talán legszebb kilátását a Dunakanyarra a visegrádi vár nyújtja. A Fellegvár valamint a királyi palotában berendezett múzeum, a Salamon-torony megtekintése után a környéken található bobpálya az egész család számára felejthetetlen szórakozást nyújt.
A természet szerelmeseinek ajánlott a vulkáni eredetű Rám-szakadék felkeresése, látogatása azonban veszélyessége miatt fokozott figyelmet igényel. Bár turázók számára kiépített, de nem árt az óvatosság. Esős időben nem célszerű a szakadékhoz látogatni.
A Dunakanyar hazánk azon turisztikai régiója, ahol számtalan nevezetességgel találkozhatunk viszonylag kevés autózással, valamint mind a túrázás, mind a történelem, a természet iránt érdeklődők megtalálják itt számításukat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Velencei-tavi üdülő- és kirándulóhelyek

A Velencei-tavat forgalmas üdülő-és kirándulóhelyek egész láncolata keretezi. Főként közlekedési okoknak tulajdonítható, hogy a legismertebb, …

Hozzászólás