Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / A facebook jelentősége

A facebook jelentősége

Modern világunkban óriási szerepe van a mindennapi életben a közösségi oldalaknak. Már aki életében nagy szerep jut ennek, mert persze mindig vannak kivételek. Eddig az iwiw hódított, most a vezető szerep egyértelműen a facebooké, kérdés, hogy meddig marad a magyarok között is töretlen befutó ez a nemzetközi közösségi portál.
Persze mondhatjuk, hogy fölösleges. Mégis rengetegen regisztráltak, és olyanok is fent vannak, akik iwiwről már törölték magukat. Facebookon mégis változatlanul ott vannak.
Mert kell egy hely, ahol össze tudjuk gyűjteni régi ismerőseinket, a közeli barátokat, rokonokat, kevésbé ismert, mégis ismerős arcokat. Kell egy megoldás, hogy tudjuk tartani a kapcsolatot másokkal. És nem utolsó szempont, hogy gyakorlatilag ingyen. Jó, hát internet előfizetés azért kell hozzá. És bár tudjuk, hogy személytelenné teszi az emberi kapcsolatokat és a kommunikációt, mégis ezt az utat választjuk. Ma már előbb ülünk le a géphez és dobunk egy üzenetet valakinek, vagy írunk az üzenőfalára, semmint sima emailt írnánk, vagy netán felemelnénk a telefont. Az idősebb generáció még konzervatív ezen a téren, de a fiatalok szinte már függők.
Annyi mindent megtudhatunk az oldal segítségével az ismerőseinkről, és szinte kérdeznünk sem kell semmit, ha mondanivalójuk van (akár hasznos, akár haszontalan), úgyis megosztják a nagyközönséggel. De lehet segítséget kérni, és elképzelhető, hogy a legváratlanabb helyről érkezik. Valaki talált már így munkát, vagy albérletet magának. Mindenki megtalálja a célt, hogy mire tudja kamatoztatni. Kapcsolattartásra biztos minden regisztráló használja. Főleg a külföldi ismerősökkel való kapcsolattartást könnyíti meg. Lehet ismerkedni, lehet játszani/kikapcsolódni, lehet akár némán, a háttérben meghúzódva figyelni ismerőseink sorsának alakulását. Értesülhetünk eseményekről, amikről más forrásból talán nem is kapnánk hírt, viszont szívesen részt vennénk rajta. Egy portál, ami összeköt minket, legyünk bármilyen messze is egymástól. Legyőzi a távolság okozta akadályt, és még egy osztálytalálkozó megszervezése is gond nélkül lebonyolítható.
Szóval, előbb utóbb úgyis kiderül, hogy miért éri meg fent lenni ezen a közösségi oldalon.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Leave a Reply