A fájdalmas magömlés

A Nemi szervek tájékára lokalizáló fájdalom
Látszólag ellentmondás az, hogy az élvezet, amit a férfiak hajszolnak (és bizonyára minden más emlős hímjei is) fájdalom kiváltója lehet. Ez a fájdalom mindenféle álarcot ölthet, a nemi szervek mindegyikében és minden zugában jelentkezhet, akár a sperma kiszabadulása előtt, közben és utána is, sőt a fájdalom végigcikázhat mindhárom fázison egyszerre, illetve mindkét szomszédos fázison is anélkül, hogy az orvost ez a probléma helyes irányára orientálná.
M Mi a teendő, ha a magömlése fájdalmas, illetve fájdalmassá válik? Orvoshoz, pontosabban urológus szakorvoshoz kell fordulnia, és főleg a kérdések özönére kell felkészülnie. Ezekre a kérdésekre kimerítő alapossággal kell válaszolnia, ha azt akarja, hogy az orvos eredményesen kezelhesse önt. Például ha pontosan meg tudja határozni a fájdalom helyét, akkor ezzel segített orvosának a diagnózis felállításában. Így tehát:
ha a fájdalom amely lehet globális, vagyis teljes körű egy oldalon vagy az ágyékban jelentkezik, közvetlenül a herezacskó mögött, akkor leggyakrabban a prosztata fájdalmáról van szó.
ha a herezacskó legalsó részén jelentkezik, nagy valószínűséggel mellékhere eredetű. Néha ez a fájdalom a here teljes egészére kihat, ez kétségtelenül olyan betegséget jelöl, amely mind a herét, mind a mellékherét együttesen érinti.
Annak az időszaknak is megvan a jelentősége, amikor a fájdalom felbukkan: ha magömlés előtt jelentkezik, leggyakrabban a prosztatához kötődik; ha viszont a magömlés alatt, akkor a húgyvezeték gyulladását jelzi, és ha a magömlés után, akkor az ágyéki izmok görcsösségével kapcsolatos, és így nemritkán lelki eredetű.
A magömlés mindig fájdalmas volt-e (ami nagyon nagy ritkaság) vagy csak néhány hete, esetleg néhány éve kezdődött? A fájdalom betegség, műtét vagy baleset után jelentkezett-e elöször?

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfiak kopaszodása

A férfiak zöme tapasztalja fájóan, hogy először a homlokuk magassága nő meg. Többen kétségbeesetten fedezik …

Hozzászólás