Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / A Feng Shui hiányterülete

A Feng Shui hiányterülete

Hiány terület
A Feng Shuiban vannak területek, amelyeket többlet és hiány területnek hívunk. Amennyiben a többlet területben akadályok keletkeznek, lépnünk kell ellene. Ellenkező esetben sem rózsásabb a helyzet. Valahányszor a Szerelem és házasság sarok helyén csak űr tátong, végzetesen gyengül az anya, Vagy az idősebb nőtag energiája. A gyengébb nem feladatai közé sorolják a családi fészek, a családi tűzhely megteremtését.
„Szerelemtelen” házban hiába minden tett, a családi béke megteremtése legtöbbször kudarcba fullad, s ha ideig-óráig valóra is válik, hosszabb távon megőrizni szinte lehetetlen. Gyomorbetegség is kellemetlen perceket hozhat az e házban élőknek. (Ez a veszély főként a Föld eleműekre leselkedik.)
Orvoslás:
Ne essünk kétségbe, ha hiányunk vagy többletünk van. Csodát lehet tenni az alapszínekkel, mint korábban már láttuk. Az égtájaknak megfelelő elemek használatával harmóniát tudunk otthonunkba teremteni. Hiányzik a Föld elem? Sárgára festhetjük a falat, vagy használhatunk sok Föld elemű tárgyat kaspó, kőből készült szobor), ha viszont többlet van, akkor a Fém elemet fehér, fémes vagy pasztell szín, fém tárgy) részesítsük előnyben.
A Feng Shui más lehetőséget is ad a hiány orvoslására, mint a színek használata.
Vegyük példának azt az esetet, amikor nem az egész délnyugat, vagyis a Szerelem és házasság területünk hiányzik, csak egy kis darab. A még meglévő területet ekkor úgy célszerű alakítani, hogy, párkapcsolati szimbólumokkal gazdagítjuk e sarkot.A delfinpár kiváló lehet. A szimbólum nemcsak jelzi a terület mondanivalóját, hanem kapcsolati energiát is ad e területnek.
A hiányra – legyen az részleges, avagy teljes – megoldás lehet még a tükör is, amelynek a hiányzó terület falán keressünk helyet. Szemünket becsapva növeljük a teret, ugyanakkor jelképesen pótoljuk a kieső darabot.
Az ablakba lógatott metszett kristály játszik a beáramló fénnyel, színekké varázsolja azt, így csalogatva házunkba az életenergiát hordozó Csit. A kristály önmagában is képes lendületet adni a térnek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás