Gyümölcsdiéta

Ha fogyókúrába kezdesz, először fontos kitűznöd magad elé azt a célt, amit el szeretnél érni.
A hatékony fogyókúra titka nem más, mint a hosszútávon való tervezés. Nem elég egy-két hétre kiiktatnod pár élelmiszert, sanyargatnod magad, és amikor lejár a diéta újra kinyitni az édességgel tömött hűtőd. Nem ez sajnos nem így működik, nincsen csodaszer, amit ha beveszel, akkor holnap 10 kilóval könnyebben ébredsz. Az álomsúlyért igenis meg kell küzdeni, és van, hogy ez a küzdelem az életed végéig kell, hogy tartson.
Viszont rengeteg hasznos tanács, és diéta segíthet elindulni ezen a rögös úton.
Ilyen például a gyümölcsdiéta, ami nem csak fogyaszt (egy hét alatt akár 3 kilótól is megszabadulhatsz), de nagyon vitamindús is.
A diéta szabályai alapján a gyümölcsöket nem préselve, vagy turmixolva, hanem egészben kell fogyasztanod. A gyümölcsök mellett ehetsz olajos magvakat, ha kevésnek érzed a gyümölcsöt. Sőt sovány fehérjével és zöldséggel is kiegészítheted az étrended.
Viszont mindig hagy pár órát a gyümölcs és a fehérje között a gyorsabb emésztés érdekében. A fogyókúra alatt a legjobb gyümölcsök: a magas B- és C- vitamin tartalmú málna, az antioxidáns hatású eper, a szívbarát áfonya, a hasznos zsírsavakban gazdag kókusz és a vércukorszintet stabilan tartó avokádó.
Végül de nem utolsó sorban kerüld a cukrot, az alkoholt, a tejet és mindazt, amiben liszt van.
Amennyiben koffeinre éhezel a kávé helyett próbáld ki a zöld teát, mert sokkal tovább frissen tart, és remek vízhajtó hatással is bír.
Ha betartod ezeket a szabályokat a hatás biztosan nem marad el.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás