Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / A mint Arcápolás

A mint Arcápolás

Szülessünk újjá lépésről-lépésre!

A bőr a legnagyobb érzékszervünk, felfogja a külvilágból érkező ingereket, ugyanakkor testünk-lelkünk belső z llapotáról is árulkodik. Éppen ezért tavasszal és ősszel különösen oda kell figyelnünk rá, gondoskodást igényel.
Pár tipp az őszre:
Cseréljük le arckrémünket: a nyáron használt hidratálókrém helyett szerezzünk be olyat, amely a hideg ellen is védelmet nyújt, zsírosabb krémet használjunk, hogy ne száradjon, pirosodjon ki bőrünk.
A gyümölcssavas krémektől megújul a bőr, élettelibbé válik az arcszín, meggyorsítja a hámsejtek képződését.
Nem csak a bőrnek tesz jót, ha eleget alszunk! Éjszaka pihenjünk hét-nyolc órát, nappal pedig, ha tehetjük, déltájban engedélyezzünk magunknak tizenöt-húsz percnyi lazítást. Ez a röpke szieszta felfrissít, utána újult erővel láthatunk munkához.
Igyunk naponta két-három liter folyadékot: ásványvizet, cukrozatlan gyümölcslevet, teát. A sok víz rugalmassá teszi a bőrt, és eltávolítja sejtjeiből a felgyülemlett salakanyagokat. Így a pórusok kitisztulnak, a bőr sima és fiatalos lesz.

Az egyik leghatásosabb fegyverünk a tavaszi-őszi meghűlés ellen a C-vitamin. Nem véletlenül viseli a “vitaminok vitaminja” megtisztelő nevet, hiszen erősíti immunrendszerünket, segíti a baktériumok elpusztítását, és úgynevezett antioxidáns hatása is igen erős, azaz semlegesíti a sejtromboló hatású szabad gyököket. A kivin, a citrusgyümölcsökön, a paprikán és a kászposztán kívül az első tavaszi zöldségek és gyümölcsök is kiváló C-vitamin forrásnak számítanak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás