Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / A fengsuj eredete

A fengsuj eredete

Az ősi kínai hagyomány szerint az ég és a föld megfigyelésével segíti az emberek és a természet összhangjának rendbe tételét.
Általános célja egy számunkra kedvező, nyugodt, békés környezete vagy otthon megteremtése. A Keleti kultúra úgy gondolja, hogy a sikeres élet titka, ha a körülvevő tájegységeket és lakhelyünket összhangba hozzuk. Sajátos meghatározása miatt külön fogalom ne illik rá ,hiszen az emberek egész életét magába foglalja. A jelenlegi kutatások szerint legkorábban a Yangshao és a Hongshan kultúrákban találták bizonyítékát a természet és az ember kapcsolatának alkalmazására. A módszereik főként csillagászati megfigyelésekre épültek és alapultak. A kőkori kínaiak már a régi időkben is a temetkezési helyeket az égtájak megvizsgálásával választották ki. Maga a módszer 3500 évet ölel magába még a mágneses iránytűt megelőzően. Három fő erőt tartanak képviselőjüknek , az eget a földet és köztük levő embert. A Qi minden létezőt alkotó és tápláló erőt képvisel , van égi Qi,földi Qi és emberi Qi. A földi qi megnyilvánulása hegyekben , vizekben és sivatagokban van. Az emberi Qi az állatot és növényeket különbözteti meg. Az égi Qi az égi testeket mint a napot ,holdat,csillagokat és a természetet vagyis a napfényt, holdvilágot, villámokat és a csapadékot jelenti. Két pólusuk van a Yin és Yang vagyis a pozitív és negatív. Azok akik ennek a sajátos alapelvnek szentelik az életüket megtisztítják nem csak otthonukat a negatív energia áramlástól, de a lelküket is és amellett testi problémáikon is segítenek.
A keleti kultúra sok mindenre gyógyír mind keleten és már kis országunkban, mivel a rohanó életünk során csak ebben találhatunk megnyugvást.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás