Kezdőlap / Egészség és fitness / Férfi problémák / Mivel magyarázható a lelki eredetű magömléshiány?

Mivel magyarázható a lelki eredetű magömléshiány?

A magömléshiány gyakran a túlzottan szigorú nevelés eredménye: ezek a férfiak úgy gondolják, alábecsülnék a szeretett nőt, ha beleengednék ezt a „gusztustalan folyadékot”.
Természetesen az ellenállásnak más formái is léteznek. Például a férfinek az az óhaja, hogy folyamatosan fenntartsa teljes önkontrollját. Ez az, ami tilos a szexuális kapcsolatban. Ritkábban, de az is előfordul, hogy a párt valamilyen kudarc érte a szerelmi légyotton: a nő olyan érthetetlenül viselkedik, hogy a férfi elveszíti minden önbizalmát. A magömlés hiánya a férfi stresszre adott egyik válasza. Végtére is a lelki sérülés gyászba borítja.
A nőket is mélyen érinti az esetek többségében partnerük szexuális működészavara. Ezt könnyen meg lehet érteni, különösen akkor, ha gyereket akarnak, arra gondolnak, hogy ez egyáltalán lehetséges-e, tekintve, hogy a magömléshiány már régóta fennáll. Gyakori az is, hogy mivel a pár nem járatos a szexuális dolgokban, nem is számolt az évek során a magömlés hiányával. Ebben az esetben még nagyobb az aggodalom, mert az asszony azt hiheti, hogy gyógyíthatatlan betegsége van.
A nők gyakran foglalkoznak szerelmi életük problémáival: egyszerre érzik magukat vétkesnek és áldozatnak.
Vétkesnek azért, mert nem tudják partnerüket az izgalomnak arra a fokára eljuttatni, mely természetes módon a magömléshez vezetne. Ez a kudarc nagyon fájdalmasan érinti őket, mert csatlakozik hozzá az elutasítottság érzése is. Áldozatnak pedig azért. mert nem tanulták meg az ilyen dolgokkal való szembesülést, amelyekről soha nem is hallottak. A feleségeket általában érzelmileg zárt közegből választják, és még zártabb a környezet a szexuális életre tett célzások tekintetében, különben is a férjük az, aki elüt a normától. Az asszonyok reakciója a természetüktől függ. Ha jó lelkűek, megértők és fogékonyak a finom lelki rezdülések iránt, akkor általában a magömlés nem marad el sokáig.
A legtöbb esetben azonban olyan erős a frusztráció (legkevésbé azoknál, akik orvoshoz fordulnak), hogy az asszonyt szokatlan viselkedésre ragadtatja, mely az amúgy is esendő férfit még jobban elbizonytalanítja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfiak kopaszodása

A férfiak zöme tapasztalja fájóan, hogy először a homlokuk magassága nő meg. Többen kétségbeesetten fedezik …

Hozzászólás