Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / A főnix, a kakas és a kacsa a Feng Shuiban

A főnix, a kakas és a kacsa a Feng Shuiban

A boldogság és az öröm madarai
A madarak közül több is akad, amelyik az örömöt, a szépséget, a boldogságot hivatott hirdetni. A Főnix és a daru mellett ide sorolandó például a fácán, a páva, a kis kakas, vagy épp a kacsa.
Szépség és szerencse jár a fácánnal, míg a pávával a szépség és a méltóság. A pávatoll a Ming Dinasztia idején pompás színe miatt lett a hivatali rang jelképe. Ez a szokás évszázadokon át megmaradt. A pávatoll még ma is rendkívül népszerű Kínában, legyezőként az otthonok falát díszíti.
Mandarin kacsapár:
A mandarin kacsák a házastársi hűség és a boldogság szimbólumai. A madarak e példányait a legfelsőbb rendű kacsafajnak tartják, az őket ábrázoló tárgyakat pedig széles körben alkalmazzák a szerelem, illetve a boldogság elősegítése céljából. Otthonukban a Mandarin kacsapár a fiatal házasok számára az örök boldogság ígéretét hozzák.
Kakas:
A kakas sokrétűségére úgy hiszem valóban a kínai jelképvilág az ékes példa. A kis kakas a Yang legfontosabb szimbólumaként él az emberek tudatában, erényeit még felsorolni is hosszadalmas. Nézzük csak a legfőbbeket! A kakastaréj az irodalmi szellemet tükrözi, a lábon lévő sarkantyúkból a bátorságra lehet következtetni. Gondoskodás, óvó ösztön nyilvánul meg a kakas viselkedésében, ahogy, tyúkjait védelmezi, s a számunkra sokszor oly bosszantónak ható hajnali kukorékolás sem egyéb, mint a szárnyas jóindulata, megbízhatósága, amellyel értesíti a környékbelieket a hajnalhasadtáról.
A kínaiak úgy tartják, hogy a Vörös kakas képe – akár otthon, akár az irodában – megvéd a tűztől, a Fehér kakas pedig az éjszaka démonaival szemben oltalmazza gazdáját.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás