A főváros, Zágráb

Zágráb nem éppen a turisztikai látványosságok állomása, mert ha valaki Horvátországot célozza meg az utazása céljaként, az általában inkább a tengerparti városokra orientálódik. Pedig nagyon sok szép és érdekes látnivalóval hálálja meg a főváros a bizalmat annak, aki ezt az helyet választja a nyaralásául. A fővárosról alapjába véve, két városra osztható. Az alsó városban meglehetősen nagy terek vannak és felettébb széles utak, még a felső város romantikusabb, és inkább a régi kornak a hangulata jellemzi. Aki télen látogat ide annak kifejezetten hívogató, lehet, hogy alig fél órára található egy síparadicsom.
Ha a felsővárosról beszélünk, mindenképpen ide tartozik a legismertebb épülete a városrésznek, amely nem más, mint a székesegyház. Érdekessége, hogy aki a városban jár az nagyon sok helyről észreveheti ezt az épületet. Aki megszeretné nézni, bármikor megteheti mert ingyenes a látogatók számára, amit mi Magyarok nagyon szeretünk hallani. S ha ez még nem lenne elég a templomokból, az alsó városban, megcsodálható a Szent Márk templom is. Ha valaki már ott jár annak igazi ínyencséget, nyújthat a hely, mert a templommal megegyező nevű Szent Márk téren még nagyon sok érdekesség is látható a templomon kívül. Ez mellett itt található meg a legjobban megmaradt látványosság is amely ne más mint a kőkapu. Valaha Zágrábnak még őt is volt belőle, de mára már csak ez az egy maradt. A kőkaput szent helyként tisztelik, s a belsejében még egy kápolna is található. A központban található egyéb iránt Zágráb legcsodálatosabb utcája a Tkalciceva utca. Tele kávézókkal, bazárokkal, és található itt még jó pár étterem, és bár is. Aki más kikapcsolódásra vágyik, annak a keleti részen elhelyezkedő Maksimir park és a városi állatkert nyújthat idilli kikapcsolódást. Ha valaki a fővárost válassza, annak biztos, hogy évszaktól függetlenül jó élményt fog nyújtani Zágráb.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lássuk a csodás Horvátországot!

Horvátország közép-európa egyik állama,Magyarország déli szomszédja.A két ország 800 éves közös történelemre tekint vissza,hiszen 1102 …

Hozzászólás