Kezdőlap / Szőrtelenítés / A gyantázás, mint szőrtelenítés

A gyantázás, mint szőrtelenítés

Általában nők használják, mert hosszú ideig tart, de már férfiakat is magával ragadott a használata. Rossz tulajdonságai közé tartozik, hogy kellemetlen és fájdalmas lehet. A testrészek gyantázásának hatása akár több hétig is eltarthat. Sokáig garantál bársonyos és puha bőrt. Ez a fajta szőrtelenítés szinte “ritkítja a szőr sűrűségét a testen”.
Vannak, akik csak arcukat, míg mások lábukat és más testrészeiket is gyantázzák. A sokszor gyantázott bőrfelületen kevesebb szőrszál nő vissza, amik visszanőnek azok is gyengébbek és vékonyabbak. A folyamat során a szőrszállak gyökerestől távoznak a testről a gyanta segítségével. A gyantázáshoz szükséges az, hogy a test száraz és teljesen zsírmentes legyen. Meleg gyanta használatakor jobban kell figyelni, mert a gyantának testhőmérsékletűnek kell lennie. A gyantázáshoz idő, türelem és nyugalom szükséges.

Ismert fajtái:

  • klasszikus tégelyes gyanta
  • hideg gyanta
  • meleg gyanta

Sebek esetén veszélyes gyantát használni. A gyanta túlmelegítése égési sérüléseket okozhat. A használati útmutatókban általában van erről egy rész, de azért először egy kisebb felületen próbáljuk ki a hőmérséklet optimálisságát. Ha netalántán nem bízol a meleg gyantában épp a hőmérséklete miatt akkor válassz hideg gyantát.

Kezdetben a gyantákat üvegcsében lehetett kapni, de még manapság is megtalálhatóak a boltok polcain. Ezekhez mindig jár spatula és lehúzócsík.

Később megjelent a hideg és meleg gyanta. A hideg gyanta már eleve rajta van a lehúzó csíkon. Az újabb meleg gyantákhoz patron jár, amivel könnyen felvihető a testre.

A szőrbenövés érdekében kapni lehet boltokban erre a célra kifejlesztett krémet, amit szeretettel ajánlunk azoknak, akik el szeretnék kerülni a kellemetlenséget ezen a téren. Ha mégis maradt a gyantázás után kelletlen szőrszál azokat távolítsd el a megszokott szemöldök csipesszel.

A gyantázás után nem ajánlott:

  • napozni
  • bőrt irritáló szert használni

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás