Kezdőlap / Szőrtelenítés / Ideiglenes de hosszabb távú megoldások – gyantázás és epillálás

Ideiglenes de hosszabb távú megoldások – gyantázás és epillálás

A következőkben a gyantázás és az epilálás módszereit, azok hatékonyságáról és használatának gyakoriságát fogjuk végigvenni.
Elsőként a gyantázás fajtáit vesszük végig. Elsőként a meleg gyantázásról kell beszéljünk. Mára már elavultnak tekinthető a “lábasban melegítés”-es technika, általában görgőfejes, mikrohullámú sütőben, a kellő hőmérsékletre felmelegíthető gyanta “patronokat” tudunk vásárolni. Ma is lehet még kapni a tűzhelyen melegíthető kemény gyantákat, azonban mivel könnyen balesetet okozhat, megégetheti bőrünket, így használata nem kifejezetten ajánlott. Helyette a fent említett gyanta-patronok ideálisak. Használata egyszerű és gyors: a melegítés után végighúzzuk a lábszáron a patront, ami kellő mennyiségű anyagot juttat a bőrre. Fontos hogy az érzékenyebb területeken a bőrt szorítsuk le, nehogy a hajszálerek megrepedjenek és a bőr mélyebb rétegei sérülést szenvedjenek. Ezek után a gyanta-csíkot húzzuk le.
Hideg gyanta-csíkokat is lehet vásárolni, itt semmi más feladat nincs, mint hogy a bőrt leszorítva a csíkokat lehúzzuk. Gyantázás után hasznos valamilyen hűsítő krémmel bekenni a kezelt felületet, a fájdalom enyhítésére és a bőrpír kialakulásának megelőzésére; mind meleg mind hideg gyantacsíkok alkalmazása után.
Másodikként az epilálásról kell szót ejtsünk. Az epilálásnak két fajtája létezik: végleges és időleges. Mi az időlegesről fogunk beszélni.
Az epilálás e fajtája elektromos működésű géppel történik. A gépet csatlakoztatjuk az elektromos hálózatba, majd a szőrmentesíteni kívánt területen végigvezetjük a görgőfejes készüléket. Nem rég óta kaphatóak olyan epiláló készülékek amik nem csak a lábszáron és a combon használhatóak hanem intim és érzékenyebb területeken is. Ezek a fajta készülékek speciális görgőfejekkel vannak ellátva, elősegítve a készülék szabadabb mozgását a testtájékon. Lehet kapni olyan készüléket is, ami hűsítő-zselé csíkkal, vagy éppen jégakkuval van ellátva.
A két módszer közös előnye, hogy mindkettő viszonylag gyors és hatása sokáig tart. A hátrány azonban ismételten közös, mégpedig a készülék okozta fájdalom. Azonban erre kiváló megoldást nyújtanak a fent említett kísérő módszerek: a hűsítő zselé, vagy éppen a jegelés.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás