Kezdőlap / Kopaszodás / A hajhullás megelőzése és a haj védelme

A hajhullás megelőzése és a haj védelme

A kopaszodás rengeteg embert megrémiszt. Több oka is lehet ennek.
Az egyik az, hogy az ember koránál fogva öregszik és természeti úton elkezd hullani a haja, őszülni, akár kopaszodni. A kopaszság inkább az öregedés miatt alakul ki, de kialakulhat különféle betegségek (daganatok, idegi és más betegségek) és állapotok ( terhesség) miatt is. Például: a rákos emberek a hajukat elvesztik a kemoterápia során, mert olyan sugárzásokat kapnak a művelet közben, ami miatt a hajhagymák meggyengülnek és kihullik a haj. Ez kialakulhat idegesség következtében is, amikor az embert sok stressz éri.

Nőknél a sok festéstől, a hajvasalástól, hajgöndörítéstől, dauer- től is kihullhat a haj. Aki nem ápolja megfelelően a haját annak is lehet része ebben.
Aggodalomra viszont semmi ok. A haj fiataloknál gyorsan nő. Betegeknél is, ahogy a betegség elmúlik, úgy a haj is elkezd nőni.
A 21.században már a kopaszságra és hajhullásra is van gyógymód: vannak különféle hajnövesztő szerek van lehetőség hajpótlásra, hajhosszabbításra és hajbeültetésre is.

Hasznos tanácsok:
Ne tegye ki káros szenvedélyeinek a haját(hajvasalás, festés, dauer, hajgöndörítés, hajfelvarrás)! Nem egészséges, ha sokat festi és töredezetté teszi a szálakat, mert azok meggyengülnek és kihullhatnak
A sampon és egyéb termékek közül is, azokat használja, ami gyógynövényt tartalmaz, vagyis természetes alapanyagokból készül.
Ne fázzon meg a fejbőre mert az is hajhulláshoz vezethet!

Vigyázzon hajára, mert a haja is vigyáz Önre!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

Hozzászólás